SOL Kültür tarafından, 27 Mart’ta düzenlenen edebiyat söyleşisine yönelik saldırıya tepki için düzenlenen basın açıklaması, faşist bir grubun tacizine uğradı. Grup, “Ülkücü hareket engellenemez” sloganlarıyla basın açıklamasına saldırmak istedi.

SOL Kültür etkinliğine saldırı açıklamasına faşistlerden taciz

Haber Merkezi

Amasya’da SOL Kültür tarafından 27 Mart’ta düzenlenen edebiyat söyleşisine yönelik saldırıya karşı suç duyurusunda bulunuldu. Amasya Adliyesi önünde bugün saldırı hakkında suç duyurusunda bulunulurken daha sonra basın açıklaması gerçekleştirildi. Faşist bir grup, “Ülkücü hareket engellenemez” sloganlarıyla basın açıklamasına saldırmak istedi.

Basın açıklaması henüz gerçekleşmeden önce polis amiri, SOL Partililere, “Basın metninizi görmek istiyoruz, eğer Ülkü Ocakları ve MHP’yi tahrik edecek bir ifade varda ve karşı taraftan bir müdahale gelirse sorumlusu sizsiniz” dedi. Adliyenin yakın bir nokrasında, bekleyen bir grup olduğunu söyleyen SOL Partililere, polis belediye çalışanı olduklarını söyledi. Daha sonra söz konusu grup “Ülkücü hareket engellenemez” sloganları attı.

Amasya SOL Parti İl Örgütü tarafından adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında, SOL Kültür’ün 27 Mart’taki etkinliğine yönelik faşist saldırı hatırlatıldı. Açıklamada, bu gibi saldırıların düşünceye, sanata, özgür beyinlere, demokrasiye, laikliğe ve kendilerinden olmayan herkese yapıldığına dikkat çekildi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Faşistlerin bu cesareti nereden aldığının aslında ortada olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ağa babaları her gün tüm konuşmalarında halkı ayrıştıran, kin ve nefret söylemleri ile kendi yandaşlarına açıkça cesaret veriyor. Saldırıya uğrayan ve yaralanan arkadaşlarımız ile kafe sahibinin şikâyeti ise polis eliyle uzlaştırma adı altında engellenmeye çalışıldı. Amasya’nın ve ülkenin her noktasında demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanmaya demokratik mevzilerimizi savunmakta kararlıyız. Savcılığa suç duyurusunda bulunarak şikâyetimizi bildirdik. Saldırganlar cezalandırılıncaya kadar bu olayın takipçisi olacağız.”

Basın açıklamasının sona ermesinin ardından faşist grup tekrar slogan atarak SOL Partilileri taciz etti.

SALDIRI PLANI

SOL Kültür’ün düzenlediği edebiyat etkinliğine konuşmacı olarak katılan Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş’un tehdit edildiği iddia edildi. Karakuş’un üniversitedeki odasının önceki gün faşistler tarafından basılmak istendiği öne sürülürken saldırının akademisyen odada olmadığı için gerçekleştirilemediği belirtildi. Amasya Ülkü Ocakları Başkanı’nın ise söz konusu saldırı iddiasını yalanladığı öğrenildi.