SOL Kültür Urla'da yola çıktı

BİRGÜN EGE

SOL Parti’nin Türkiye’nin birçok kentinde açtığı SOL Kültür merkezlerinden biri daha yola çıktı. İzmir’in Urla ilçesinde faaliyete başlayacak olan SOL Kültür’ün bugün gerçekleşen açılışına, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok katıldı.

Açılışta konuşan Alper Taş, "Solsuz bir ülke ve dünyanın ne hale geldiğiniz yaşayarak gördük. Değerlerini, ahlakını ve vicdanını yitirdiği bir ülke oldu. Eşitsizliğin, yoksulluğun arttığı bir ülke. Böyle bir ülke yaratıldı. Memleketin solu zayıf. Memleketin solunu güçlendirip, büyütmemiz lazım. Sol büyüyecek, gelişecek ya da memleketimiz kriz için debelenip duracak. O yüzden sol bir çıkışa ihtiyacımız var. Siyaseti toplumsal düşünmek lazım. Bugünden geleceği inşa etmek bizim çok önemli bir yaklaşımımız. Yaşamın her alanını örgütlmemiz lazım. Kültürel, sanatsal, ekonomik ve spor alanında siyaseti toplumsallaştırarak örgütlememiz lazım" dedi.

Prof. Dr. L. Doğan Tılıç, "Burada toplanan arkadaşlar kendilerine her gün şöyle bir soru sormaları lazım: 'Bugün biz hangi problemi çözdük?' Biz çevremizdeki problemleri çözebiliyorsak kitleselleşmemiz, toplumsallaşmamız daha çok olacak" diye konuştu.

Zeynep Altıok ise şunları söyledi: "Söylenecek her şey Sol Kültür'ün bahçesinde şu anda burada söyleniyor. En çok ihtiyacımız olan şey yan yana ve dayanışma içinde olduğumuzu bilmek."

sol-kultur-urla-da-yola-cikti-1021903-1.sol-kultur-urla-da-yola-cikti-1021904-1.