SOL Parti Adana İl Örgütü, Türkiye’de 1 Mayıs’ın pandemi tedbirleri kapsamında yasaklanmasına yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

SOL Parti Adana İl Örgütü’nden 1 Mayıs yasağına tepki

Yakup Durmuş/ ADANA

SOL Parti Adana İl Örgütü, 1 Mayıs’ta dayatılan eylem yasağına tepki gösterdi. Konuya ilişkin İl Başkanı Dahar Aslan tarafından yapılan yazılı açıklamada, iktidarın tıka basa dolu kongreleri, yapılan cenaze törenleri hatırlatıldı.1 Mayıs’ın pandemi koşulları da dikkate alınarak, kutlanabileceği ifade edildi.

Türkiye’de işçiler ve emekçiler 1 Mayıs’a pandeminin ve ekonomik krizin yarattığı ağır ekonomik ve sosyal koşullar altında girdiği kaydedilen açıkalmada, Türkiye’de 1 Mayıs’ın pandemi tedbirleri kapsamında yasaklanmasına tepki gösterildi.

Açıklamada, “Emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma gününe yani 1 Mayıs’a izin verilmemesi kabul edilebilir bir şey değil. Salgın sürecinden itibaren en çok bedel ödeyen emekçiler oldu. Bu süreçte herkes evde kalırken işçiler kalamadı. Şantiyelerde, fabrikalarda, tezgahlarda yani yaşamın her alanında işçiler ölümüne çalıştılar” denildi.