SOL Parti Adana İl Örgütü, kısa çalışma ödeneğini asgari ücret düzeyine çekilerek devam ettirilmesi çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Asgari ücretteki, temel tüketim ve gıda maddelerindeki vergileri kaldırın. Vergiyi halkı soyanlardan, zenginlerden, patronlardan alın!" denildi.

SOL Parti Adana: Kısa çalışma ödeneğini asgari ücret düzeyine çekerek devam ettirin

SOL Parti Adana İl Örgütü, kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart'ta sonlandırıldığını anımsatarak, "Pandemide işçilere verdikleri bu kırıntıyı da ortadan kaldırıyorlar" dedi. Açıklamada, kısa çalışma ödeneğini asgari ücret düzeyine çekilerek devam ettirilmesi çağrısında bulunuldu.

SOL Parti Adana İl Örgütü, Gençlik Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Adana İl Başkanı Dahar Arslan tarafından yapılan açıklamada gerici taleplere karşı laiklik vurgusu yapıldı, 31 Mart’ta sona erecek Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılması talep edildi.

"İstanbul Sözleşmesi’nden tek adam kararıyla çıkılması sonrasında, tarikatların ve cemaatlerin yeni taleplerde bulunmaya başladığına" vurgu yapılan açıklamada, “Ayasofya imamının laikliği anayasadan kaldırma teklifinden Akit’in hilafet çağrısına şeriatçı azınlık her gün yeni bir karanlık fikir ileri sürüyor. Tek adam yetkileri böyle bir baskıcı, dinci bir devlet kurmak için seferber ediliyor. Bu gerici akına karşı laikliği savunmak, Türkiye’yi laiklik temelinde yeniden kurmak için SOL’da birleşmeye çağrıyoruz.”

"PANDEMİDE İŞÇİYE VERDİKLERİ KIRINTIYI ORTADAN KALDIRIYORLAR"

Hayat pahalılığı ve yoksuluğun emekçiler için artık dayanılmaz bir hal aldığını ifade eden SOL Parti Adana İl Başkanı, Dahar Arslan şunları söyledi:

“Ödeyemediğimiz elektrik faturamız, doğalgaz faturamızın, satın almakta zorlandığımız temel gıda maddelerinin hepsinde yüksek vergiler vermek zorunda kalıyoruz. Ama öte yandan yandaş müteahhitlerin, patronların milyon dolarlık vergi borçları bir kalemde affediliyor. Esnaf kan ağlıyor, gençler işsiz, köylüler borçlu… Şimdi bir de kısa çalışma ödeneğini 31 Mart’ta sonlandırılıyorlar. Pandemide işçilere verdikleri bu kırıntıyı da ortadan kaldırıyorlar. Kamunun kaynaklarını patronlara aktarmaktan vazgeçin, kısa çalışma ödeneğini asgari ücret düzeyine çekerek devam ettirin. Asgari ücretteki, temel tüketim ve gıda maddelerindeki vergileri kaldırın. Vergiyi halkı soyanlardan, zenginlerden, patronlardan alın!“