SOL Parti Amasya İl Örgütü, kentte SOL Kültür etkinliğine karşı gerçekleştirilen faşist saldırının ardından sanatçı Sabahat Akkiraz’ın katılımıyla düzenlenen halk buluşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yoğun katılımın olduğu etkinliğe ilişkin, "Amasya’dan yükselen umut tüm ülkeye taze bir nefes oldu" ifadelerine yer verildi.

SOL Parti Amasya İl Örgütü, kentteki halk buluşmasını değerlendirdi: "Dayanışmanın gücü ve umudu"

SOL Parti Amasya İl Örgütü, 27 Mart’ta düzenlenen edebiyat söyleşisine yönelik saldırının ardından sanatçı Sabahat Akkiraz’ın katılımıyla düzenlenen halk buluşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz mart ayında SOL Kültür etkinliğine karşı gerçekleştirilen faşist saldırının hatırlatıldığı açıklamada, "Karanlığın kol gezdiği, korku ve yıldırma politikalarına her gün bir yenisinin eklendiği bu günlerde Amasya’dan yükselen umut tüm ülkeye taze bir nefes oldu" denildi.

Halk buluşmasına yönelik yoğun katılıma dikkat çekilen açıklamada, “Ezilenlerin birliğinin, dayanışmasının ve mücadelesinin ne kadar güçlü olabileceğini bir kez daha gösterdik” ifadelerine yer verildi.

SOL Parti Amasya İl Başkanı Suat Sancak’ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

"SOL Parti, 14 Mayıs’ta Amasya’da binlerce insanın katılımıyla bir halk buluşması gerçekleştirildi. Karanlığın kol gezdiği, korku ve yıldırma politikalarına her gün bir yenisinin eklendiği bu günlerde Amasya’dan yükselen umut tüm ülkeye taze bir nefes oldu.

Amasya’da yaklaşık 1 ay önce SOL Kültür etkinliğine faşist saldırı gerçekleştirilmişti. Onlarca genç SOL Kültür üzerine edebiyat ve kültür etkinlikleri planlamak üzere bir araya gelmişti. Güzel giden buluşmanın sonunda bir avuç faşist çirkin yüzlerini göstererek Amasya’da filizlenecek bu güzelliğe engel olmak istemişti. Bu saldırı sonrasında demokratik kurumların da dayanışma gösterdiği bir suç duyurusunda bulunmuştuk.

Ardından uzaklardan bir dayanışma sesi bize ulaştı. O sesin sahibi sevgili Sabahat Akkiraz’dı. Sabahat Akkiraz, bu saldırı sonrasında SOL Parti’nin bir buluşması olursa katılacağını ifade etmişti. Bu ses gücümüzü güç kattı!

sol-parti-amasya-il-orgutu-kentteki-halk-bulusmasini-degerlendirdi-dayanismanin-gucu-ve-umudu-1017273-1.

'HER ADIMIMIZDA NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖRDÜK'

Bu ablukaya teslim olmayacaktır ve elbette dayanışmayla bunu başarabilecektir. Bunun üzerinde bir Halk Buluşması için kolları sıvadık. Günlerce, Amasya’nın mahallelerinde, köylerinde bildirilerimizi dağıtarak, ses araçlarımızla anonslar yaparak bu buluşmayı örgütlemeye başladık. Her adımımızda ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha gördük. Günler boyunca bu neşe ve coşkuyla çalışmalarımızı sürdürdük.

İşte o gün geldiğinde, sabahtan itibaren hazırlıklarımızı yaparak beklemeye başladık. Buluşma saati yaklaştıkça insanlarımızın el ele verip alana aktığını gördük. Amasya’da karanlığa karşı yürüyen, yan yana gelip, omuz omuza veren binler olduk.

'KARANLIĞA RAĞMEN DAYANIŞMAYLA BAŞARABİLİRİZ'

Sabahat Akkiraz kürsüye çıktığında “Burada etkinlik yapılamaz dediler, bir bakmaya geldik yapılabiliyor mu diye. Bizi burda buluşturan SOL Parti’ye teşekkür ediyorum. İnancımıza, hürriyetimize kimse karışamaz. Biz korkuyu Kerbela’da bıraktık” sözleriyle tüm alanın duygusuna tercüman oluyordu.

Evet, tüm baskılara, karanlığa rağmen dayanışmayla başarabiliriz. Amasya’da başardık!

Ezilenlerin birliğinin, dayanışmasının ve mücadelesinin ne kadar güçlü olabileceğini bir kez daha gösterdik. Bizi yoksul bırakanlara, toprağımızda üretemez hale getirenlere, gençlerimizin geleceğini çalanlara karşı tüm ezilen halkın birliği için mücadelemizi daha da büyüterek sürdüreceğiz. Artık daha umutluyuz, daha güçlüyüz! Bu umudu ve gücü yaratan o yüreklere, dayanışmaya ve özellikle de sevgili Sabahat Akkiraz’a SOL Parti Amasya il örgütü ve tüm Amasyalılar adına bir kez daha teşekkürü borç biliriz."

sol-parti-amasya-il-orgutu-kentteki-halk-bulusmasini-degerlendirdi-dayanismanin-gucu-ve-umudu-1017274-1.