SOL Parti Artvin İl Örgütü’nün gerçekleştirdiği 2’nci Olağan Kongresi'nde İl Başkanlığı'na Mahmut Zeytinci seçildi. Zeytinci, "Yeniden ve hep beraber tek yol devrim demeye başlamalıyız" dedi.

SOL Parti Artvin, 2'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi

Dilan ŞAHİNBAŞ

SOL Parti Artvin İl Örgütü, 2'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirerek yeni il yönetimini belirledi. İl Başkanlığı'na Mahmut Zeytinci seçildi.

SOL Parti Artvin İl Örgütü’nün bugün Artvin Barosu Hizmet Binasında gerçekleştirdiği 2’nci Olağan Kongresi SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Yaşar Aydın’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

İki yıl önce Özgürlük ve Demokrasi Partisi isminin değiştirilerek SOL Parti olduğunu belirten Zeytinci,” Bu ülkeye bir SOL gerekiyor, SOL’da birleşmemiz gerektiğine inandığımız için böyle bir değişim yaşandı. Artık solu savunmamız gerekiyor. Bu ‘SOL’ söylemlerle savunulacak bir şey değil. Toplumun içinde yaşayarak, örnek olarak, militan olarak savunulması gerekiyor. Bugün hemen hemen bütün toplumların sınıf bilinç seviyesi düştü. Kapitalizm neoliberalizmden sonra bunu başardı. Tüketim alışkanlığıyla herkesin kendi bacağından asarak bir anlamda bireyleşmeyi en uç noktalara götürerek toplumsal bilinci sınıf bilinci seviyesini düşürmeyi başardı. Bizim üzerimizde iki, üç tane görev var. Bunlardan bir tanesi kendi bilincimizi yükseltmek, bilgimizi artırmak ve bugünün şartlarına cevap verecek mücadele araçlarını geliştirmek. Bu mücadelenin gerektirdiği, insanlarla buluşmanın yollarını bulmak ama aynı zamanda dünyayla ilişki kurmak" ifadelerini kullandı.

sol-parti-artvin-2-inci-olagan-kongresi-ni-gerceklestirdi-1084250-1.

Zeytinci, şöyle devam etti: "Türkiye’de sol hareketlerin yükseldiği dönemi gözünüze getirirseniz ve aynı zamanda Vietnam Savaş’ının, Küba’nın kazanımların başladığı döneme denk geliyor. Dünyanın toplamında yükselen bir dalga vardı, o dalga Türkiye’ye tercüme edildi, kitaplar çevrildi, hızla okumalar yapıldı ve bilinç birden bire sıçradı. 68 kuşağı ardından 78 kuşağı, Türkiye’de devrim yapmayı, düzeni değiştirmeyi, sömürüye son vermeyi düşünmeye ve fiil olarak sokakta her yerde bunu yapmaya başlamıştı. Bugün böyle bir durum yok dünyada.”

"TOPLUMA ÖRNEK OLARAK YOLA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Artık bütün dünyada emekçilerden yana, ezilenlerden yana ve doğadan yana bir iktidarı talep etmek düşüncesinin olmadığını vurgulayan Zeytinci, “Vadilerimiz HES’lerle barajlarla yok oldu, dağlarımız orman kesimleriyle ve madenlerle yok oluyor ve biz hala bu kadar sıkışmış bir yerde kendimize birkaç küçük yeşil alanla yetinmeyi düşünüyoruz. Bu işe topyekûn dur demeyi ya da engellemeyi düşünmüyoruz, buna cüret edemiyoruz dolayısıyla. Yeryüzünde sosyalizm için böyle bir cüret gerektiriyor. Evet, kapitalizm iktidarını yıkmak ama kendi içimizde bu yola çıkarken devrim yaparak yola çıkmak yani az tüketerek, kaynakları az kullanarak, topluma örnek olarak, yeterli üretim için herkes için üretim mücadele ederek, kendi hayatımıza bunu uygulayarak yola çıkmamız gerekiyor. Toplum bizi izleyerek fazla tüketmeden, doğayı tahrip etmeden, dünyayı yok etmeden bu yeryüzünde insanca bir yaşamı eşit bir yaşamı kurabilelim" diye konuştu.

"İnsanlığın yaşamı boyunca özgürlük, eşitlik ve kardeşlik düşüncesi her zaman vardı" diyen Zeytinci, şunları şöyle devam etti:

"Bu fikrin olması dünyanın ele geçirilmesi ya da dünyanın değişmesi için yeterli değil. Marx bir yerde bunu söylüyor aslında, benden önceki felsefeciler dünyayı açıkladılar hep yorumladılar. Evet çok güzel tanımlar, çok doğru dedikleri her şey, doğru ama bir şeyi yapmadılar. Bu bilgiyi alıp dünyayı ele geçirip dünyaya yeni düzen vermeyi başka bir düzen kurmayı düşünmediler diye sözü vardır. Yani devrim yapmayı hayal etmediler diyor kısaca. Yeniden cesarete, yeniden bilgimizi yükseltmeye, yeniden toplumsal bağlarımızı kurmaya, yeniden biz varız demeye, yeniden bizim olduğumuz yerde haksızlık, hırsızlık, soygun olmaz demeye, yeniden ve hep beraber tek yol devrim demeye başlamalıyız.”