SOL Parti’nin başlattığı ‘Değiştirelim’ başlıklı merkezi siyasal çalışma ardından bir basın açıklaması gerçekleştiren SOL Parti Artvin İl Örgütü, “Bu ablukayı dağıtmak için, Türkiye’nin devrimci demokratik geleceğini kurmak için birleşelim” dedi.

SOL Parti Artvin: Bu ablukayı dağıtmak için birleşelim, değiştirelim

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Atapark önünde Sol Parti Artvin İl Örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasında Parti İl Başkanı Sercan Dede tarafından okunan “Bu Karanlığı Yok Edelim”başlıklı basın açıklamasında AKP iktidarının Türkiye’yi ekonomisiyle, siyasetiyle emperyalizme tam bir bağımlılık içine soktuğu vurgulandı.

BU SÖMÜRÜ, BASKI DÜZENİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ!

İktidarın halkın sorunlarını çözemediğini, aksine iktidardakilerin her gün derinleşen krizin kaynağı durumunda olduğunu belirten Dede, “Zorbalıkla, baskıyla, halkı sindirerek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ekonomideki çöküş, Albayrak’ın gizemli istifası… Tek adamdan mucize bekleyerek, kabine değişikliği yaparak bu sorunu çözemezler. Çözüm, toptan değiştirmekte” dedi ve Türkiye’nin, 20 yılı bulan siyasal İslamcı rejim altında çok yönlü sorunlar yumağıyla karşı karşıya kaldığını, bu sorunlardan ülkeyi kurtarmak için gerçek bir değişim gerçekleştirmek dışında bir çözüm yolu olmadığını belirtti.

TEK ADAM GİDECEK HALK YÖNETECEK

Ülkenin tek adam rejiminden kurtarılması gerektiğini, tek adam rejiminden çıkış ve gerçek demokrasinin kurulması için anayasa dahi siyasi partilerin ve seçim yasalarının, özgürlükçü bir anlayışla yenilenmesi gerektiğini dile getiren Dede, “Demokrasi sadece seçim değildir. Yıllardır bu ülkeyi, halk adına yönettiler. SOL Parti, halkın kendi kendini yöneteceği bir demokrasinin nüvelerini de bugünden yaratacak bir halk demokrasisini kurmak için mücadele eder” diyerek iktidarın fabrikaları, yer altı yer üstü zenginlikleri sattığını, hastaneleri ve okulları özelleştirdiğini ve parası olanın hayatta kalabildiğini parası olmayanın ise salgında öldüğü bir düzenin kurulduğunu belirtti.

‘ORTAÇAĞ KARANLIĞINI YENECEĞİZ’

Türkiye’nin tarikatların, cemaatlerin yönettiği bir ülke olamayacağını, her tür pisliğin merkezi haline gelmiş tarikatların kapatılması gerektiğini vurgulayan Dede, “Devlet içindeki tarikat-cemaat kadroları tasfiye edilmelidir. Eğitim başta olmak üzere devlet laiklik temelinde yeniden kurulmalıdır. Laiklik yoksa karanlık var, laiklik yoksa din sömürüsü var. Halkın dini duygularını sömüren meczupların Ortaçağ karanlığını yeneceğiz, laik bir ülke kuracağız” dedi.

Sercan Dede basın açıklamasının sonunda “Bunca kötülük, bunca zorbalık son bulsun. Sağın her türünün gerici karanlık fikirlerinin çocuklarımızın geleceğini kuşatması kalksın. Bu ablukayı dağıtmak için, Türkiye’nin devrimci demokratik geleceğini kurmak için birleşelim. Bu kararlılıkla yürüyoruz. Değiştirmek için mücadele edeceğiz. Bu mücadelede birlikte olalım” diyerek bitirdi.

YAŞAMAK İÇİN DEĞİŞTİRELİM!

Sol Parti Artvin İl Yöneticilerinden Yunus Emre Yaman, yapılan basın açıklamasının devamında tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının ülkedeki yansımasıyla ilgili konuşma yaparak, “Salgın yoksul halkın canını alıyor, hastaneler ve yoğun bakımlar doldu,112’ler için sıra bekleniyor, rakamlar gizleniyor, mezarlıklar da yer kalmıyor açıklamaları yapılıyor” dedi ve halkın evde kalması için zorunlu işler dışındaki tüm işlerin acilen durdurulmasının ve emekçilere ücretli izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Tüm hastanelerin pandemi hastanesi yapılması gerektiğini, korona dışı hastaların gidecek hastane bulamayıp, özel hastanelere para döktüğünü parası olmayanın öldüğünü dile getiren, “Her ilde pandemi dışı hastaların ücretsiz yararlanacağı hastaneler ayrılmalı. Salgına karşı bağışıklık sistemini güçlendirilmesi için barınma vb. temel ihtiyaçlar ücretsiz karşılanmalı. Halkın hastalanmasını engelleyecek kamucu politikalar yürütülmeli” dedi.

‘İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN DEĞİŞTİRELİM’

Sol Parti’nin, sermayenin tahakkümüne son vermek, fabrikaları, atölyeleri işçilerin yöneteceği emek egemen bir düzen için mücadele edeceğini söyleyen Yaman, “İnsanca bir yaşam ve düzen için yaşamak için değiştirelim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HAYATI DEĞİŞTİRELİM

İslamcı ve faşist iktidar blokunun mevcut siyasal, ekonomik ve toplumsal ortamı yaratırken bastığı en önemli zeminlerden birisin kadınlar olduğunu, kadınların adına, varlığına, haklarına, hayatlarına savaş açtıklarını, ifade eden Sol Parti Artvin İl Yöneticisi Özlem Akyürek, “Yaşamlarımızı fıtrat-fetva-şiddet sarmalı içerisine hapsetmek isteyen gerici ve kadın düşmanı söylem ve politikalarla örülmüş yeni bir toplumsal cinsiyet rejimi kurdular. Bu politikaların sonucu giderek artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleridir” dedi ve toplumsal yeniden üretimin toplumun temel taşı olarak tanınması ve insan hayatının gelişmesinde gerekli olan her şeyin kamu tarafından karşılanması için mücadele edeceklerini vurguladı.

SOL, DEVRİMCİ FEMİNİST POLİTİKAYI BİRLİKTE KURALIM BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM

Şiddete maruz bırakılan, yaşamları çalınan kadınların can güvenliğinin sağlanmasının, erkek şiddetine son verecek önlemlerin alınmasının son derece acil olduğun u belirten Akyürek, “6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi, hiçbir bahaneye yer bırakmayacak şekilde uygulanmalıdır. Kadınların her tür ezilme biçimi ve her düzeyde erkek egemenliği ortadan kaldırılmalıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak her türlü önlem alınmalıdır” dedi.

Kadınlar olarak taleplerinin etrafında yürütecekleri topyekûn bir mücadele için SOL’da birleşilmesi gerektiğini ifade eden Akyürek, “Özgürce ve korkusuzca yaşayabileceğimiz bir toplumsal hayatı kurmak için bu gerici rejimi birlikte değiştirelim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.