SOL Parti Artvin İl Örgütü zamların gere alınması talebiyle imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına katılan Seyfettin Altıkulaç, “Devlet bana yüzde 30,5 zam yaptı, elektriğe yüzde 127 zam yaptı” dedi. Öte yandan, Kemalpaşa'da da yurttaşlar, elektrik zamlarını protesto etti.

SOL Parti Artvin İl Örgütü’nden elektrik zamlarına karşı imza kampanyası: Bu Faturalar Ödenmez

DİLAN ŞAHİNBAŞ

SOL Parti İl Örgütü, elektrik zamlarının geri alınması ve enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle Atapark önünde açtığı stant ile imza kampanyası başlattı. SOL Parti üyeleri imza kampanyası için yurttaşlara seslendi.

Kampanya hakkında konuşan SOL Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Keskin “Enerji şirketleri daha çok kar etsin diye elektrik faturalarımız ikiye üçe katlandı. Tükettiğimiz elektriğin kat be kat fazlasını ödemek zorunda bırakılıyoruz” dedi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bu kış böyle geçmez, bu faturalar ödenmez. Enerji şirketlerinden davacıyız.

Enerji şirketleri daha çok kar etsin diye elektrik faturalarımız ikiye üçe katlandı. Tükettiğimiz elektriğin kat be kat fazlasını ödemek zorunda bırakılıyoruz.

Bu adil olmayan faturaları reddediyoruz!

Hayat pahalılığı altında zaten geçinemeyen milyonlar olarak bu faturaları ödeyecek gücümüz de yok. 2021 yılında 5 milyon ailenin elektriği kesilmiş; zamlar sonrasında bu oranın ikiye üçe katlanacağı açıktır.

Enerji bir insan hakkıdır; hiç kimse bu haktan mahrum bırakılamaz.

Zamlar derhal geri alınmalıdır!

Zamların geri çekilmedi için enerji şirketlerine dava açıyoruz. Bu metni imzalayarak davaya güç verebilirsiniz.

Birlik olalım ki gücümüzü görsünler; birlik olalım ki bu halkın bir avuç enerji şirketi patronuna boyun eğmeyeceğini anlasınlar.

24 Şubat Perşembe günü enerji şirketlerine açacağımız davayı güçlendirmek için imza vererek destek olabilirsiniz!”

ARTVİN HALKI, ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

SOL Parti Artvin İl Örgütü’nün elektrik zamlarının geri alınması ve enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle başlattığı imza kampanyasına katılan Artvin halkı da tepkisini göstererek enerji şirketlerinin kamulaştırılmasını istedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan imza standına gelerek imza kampanyasına destek verdi ve “Her şey çığırından çıktı. Ülke maalesef yağmalanıyor her alanda. Her şey özelleştirilince ülkede bu hale geldi. Başından beri söylüyorduk zaten bunları. O yüzden destek olmak için buradayız. İnsanlar krizler nedeniyle zaten sıkıntı içerisinde, elektik zamanları da bunun üzerine iyice tuz biber oldu. Yapmamız gereken neyse onu yapmak zorundayız. Yoksa ne nefes alacak ne de yaşanacak bir yer bırakacaklar” dedi.

İmza kampanyasına katılan 78’liler Derneği Başkanı Seyfettin Altıkulaç da emeklilik maaşıyla zar zor geçindiğini belirterek, “SOL Parti yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili enerji şirketlerine dava açmak için stant açmış. Ben de vatandaş olarak imzamı attım, ben de hayır diyorum. Ben emekli bir adamım, zar zor geçiniyorum. Elektrik faturası 200- 300 lira geliyordu, şimdi geliyor 700-800 lira. Devlet bana yüzde 30,5 zam yaptı, elektriğe yüzde 127 zam yaptı. Buna itiraz etmek gerekir. Toplum olarak itiraz etmemiz lazım. Bunların araştırılması lazım. Bu eylemleri toplu bir şekilde yapmaya çalışalım, tek tek olmuyor çünkü” ifadelerini kullandı.

Emekli bir yurttaş olan Fatma Gökçen ise “SSK emeklisiyim, maaşıma yüzde 25 zam geldi, elektriğe, yakıta, doğalgaza gelen zamları biliyorsunuz. Mutfakta yemeğe kattığımız yağı dahil her şeyi biliyorsunuz. Şu anda geçim çok zor. Arkadaşlara destek olmak için geldik umarım sesimizi duyan olur” dedi.

Elektrik zamlarının halkı mahvettiğini söyleyen Perihan Karakuş, “Evde neyi kullanacağımızı ya da neyi kullanmayacağımızı şaşırmış durumdayız. Oturdum neden kısabilirim acaba diye düşündüm ama maalesef hiçbir şeyi konduramadım. Kettle’ı açmasam ocağı kullanacağım; bu sefer tüpün fiyatına bakıyorum dünya para. İçinden çıkılmaz bir hal aldı. Onun için imza kampanyası gerçekleştiren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bunun üstüne üstüne gitmeliyiz. Yoksa hepimiz birlikte batacağız” diye konuştu.

KEMALPAŞA'DA DA EYLEM

Kemalpaşa'da da yurttaşlar elektriğe gelen zamları protesto etti.

Kemalpaşa'da yurttaşlar zammı protesto etmek için Eski Ecevit Tesislerinde toplanarak Kemalpaşa Meydan’a yürüdü.

“Bu Zamlarla Yaşanmaz. Zamlar Geri Alınsın” pankartı ile yürüyen yurttalar, “AKP elini cebimizden çek” sloganları attı.

Kemalpaşalılar adına açıklama yapanm Sevcan Altunkaya isimli yurttaş, insanca yaşama haklarının ellerinden alındığını vurgulayarak “Milyonların isyanıyla sesleniyoruz; siz zenginlik içerisinde har vurup harman savururken halk yoksulluktan ölmeyecek. Bizden çaldıklarınızı bizim emeğimizden, vergilerimizden elde ettiğiniz servetin hepsini geri alacağız" dedi.

sol-parti-artvin-il-orgutu-nden-elektrik-zamlarina-karsi-imza-kampanyasi-bu-faturalar-odenmez-977820-1.

Altunlaya, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Temel gıda maddelerine her gün yeni zamlar geliyor. Halk daha çok yoksullaşıyor, zenginler daha da zengin oluyor. Bizler geçinemeyenlerin sesi olarak buradayız. Bir kez daha söylüyoruz zam, zulüm, sömürü düzeninizi yıkacağız. Emeği ile geçinenlerin iktidarını kuracağız.

Elektriğe yüzde 127 zam, halk emeği ile kazandığı 3 kuruşun çoğunu başta elektrik faturası olmak üzere bir sürü faturaya veriyor. Kamudan ucuza aldığı elektriği fahiş fiyatlarla halka satan elektrik üretim şirketleri kamulaştırılsın. 230 kilovat elektrik ücretsiz verilsin. Faturalardan vergiler kaldırılsın.

Halka sömürü düzenini dayatan AKP iktidarı sermayedarlara bütün kolaylıkları sağlarken yaşamımıza temel ihtiyacımız olan gıdaya, elektriğe, benzine zam yapıyor. İnsanca yaşama hakkımız elimizden alıyor bunlar zam değil soygundur."