SOL Parti Artvin İl Örgütü, "Ormanlarımıza Sahip Çıkıyoruz" sloganıyla panel düzenleyecek.

SOL Parti Artvin İl Örgütü’nden 'Ormanlarımıza Sahip Çıkıyoruz' paneli

Dilan ŞAHİNBAŞ

SOL Parti Artvin İl Örgütü, 21 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'te Artvin Barosu Sosyal Tesisleri'nde, talan edilen, yağmalanan, ekolojik olarak değersizleştirilen Türkiye'nin ve Artvin'in ormanları ve ormancılık politikalarının tartışılacağı bir panel düzenleyecek.

"Ormanlarımıza Sahip Çıkıyoruz" sloganıyla düzenlenecek panelde SOL Parti Ekoloji Grubu Üyesi Mahmut Zeytinci, Şavşat Dernekleri Federasyonu Başkanı Avukat Halis Yıldırım ve Artvin Tarım Orkam-Sen'in eski Başkanı Yüksel Keleş konuşmacı olacak.

SOL Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Keskin panele dair bir açıklama gerçekleştirerek katılım çağrısında bulundu.

Türkiye’de ve Artvin’de yıllardır yaşanan doğa katliamları ve orman kesimlerinin son yıllarda çok fazla artış gösterdiğine dikkat çeken Keskin, “Ormanlarımızın ekosisteme olan faydaları göz ardı edilerek sadece ekonomik gelir elde edilmek için kullanılıyor. Bu durum ağaç kesimlerini kontrol edilemez bir hale getirmektedir. Ormanlarımızın kâr hırsı gözetilerek talana açılması, bizleri önümüzdeki yıllarda ciddi bir ormansızlaşma tehlikesi ile karşı karşıya bırakacaktır. Ormanlar üzerindeki baskının azaltılması için orman kanunları üzerinde ekosistemleri koruyacak değişiklikler yapılmalı ve uygulanmalıdır” dedi.

Keskin açıklamasını “Çıkartılan kanunlarla talana açılan, bilimin ve kamu yararının gözetilmediği uygulamalarla ekosistemlerinin bütünlüğü bozulan Türkiye'nin ve Artvin'in ormanlarını ve ormancılık politikalarını tartışacağımız "Ormanlarımıza Sahip Çıkıyoruz" panelinde buluşuyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.

sol-parti-artvin-il-orgutu-nden-ormanlarimiza-sahip-cikiyoruz-paneli-1017736-1.