SOL Parti üyeleri, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak ‘aşı nerede’ diye sordu. SOL Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak ise iktidarın salgın boyunca başarısızlıktan başarısızlığa koştuğunu söyledi.

SOL Parti: Aşının gecikmesi halk sağlığı sorununu büyütüyor

Haber Merkezi

Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısı ile ülkede aşılama yapılmaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından 3 milyon aşının yetersizliğine dikkat çekilirken aşıya ilişkin belirsizlik de devam ediyor.

Bu belirsizliğe tepki gösteren SOL Parti üyeleri, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması yaparak, ‘aşı nerede’ diye sordu. Ardından SOL Parti üyeleri Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’ne konuya ilişkin dilekçe verdi.

İKTİDAR YANIT VEREMİYOR

Açıklamayı okuyan SOL Parti Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak, iktidarın salgın boyunca başarısızlıktan başarısızlığa koştuğunu belirtti. Çolak, “11 Aralık'ta aşılama başlayacak açıklamasını yapan Sağlık Bakanı, bir ay sonra ve sadece 3 milyon doz aşı getirebilmiş olmanın açıklamasını yapamıyor. Bugün de ne kadar aşı anlaşması yapıldığı, aşıların ne zaman geleceği ya da aşının neden alınamadığı sorularına iktidar bir yanıt verilebilmiş değil” ifadelerini kullandı.

AŞI NEREDE?

“Aşının gecikmesi halk sağlığı sorununu büyütüyor” diyen Çolak sözlerine şöyle devam etti: “Her gün yeni insanların hastalanmaya devam ettiği, ölümlerin sürdüğü bu krizin sorumlusu iktidardır. Herkesin ücretsiz ve zamanında aşı vurulma hakkı var. SOL Parti Edirne Merkez İlçe Örgütü olarak Sağlık Müdürlüğü önünden siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz. Aşı Nerede?”