SOL Parti Aydın İl Örgütü, iktidarın halkın sorunlarını çözemediğini belirterek, "Asıl sorun bu rejimin kendisinde, asıl sorun bu ucube tek adam rejiminde, asıl sorun bu sömürü düzeninin kanlı çarklarında… Çözüm, toptan değiştirmektir" açıklamasını yaptı.

SOL Parti Aydın: Çözüm, toptan değiştirmektir

BİRGÜN EGE

SOL Parti Aydın İl Örgütü, ‘Değiştirelim’ başlıklı yeni bir siyasi kampanya başlattıklarını duyuran bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kuşadası’nda Denizbank önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına ilçe örgütleri de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Meliha Şeref, iktidarın halkın sorunlarını çözemediğini belirterek, “Aksine iktidardakiler her gün derinleşen krizin kaynağı durumundalar. Zorbalıkla, baskıyla, halkı sindirerek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Yönetemiyorlar, çözülüyorlar, tel tel dökülüyorlar. Ekonomideki çöküş, Albayrak’ın gizemli istifası… Tek adamdan mucize bekleyerek, kabine değişikliği yaparak bu sorunu çözemezler. Çünkü asıl sorun bu rejimin kendisinde, asıl sorun bu ucube tek adam rejiminde, asıl sorun bu sömürü düzeninin kanlı çarklarında… Çözüm, toptan değiştirmektir. Türkiye’yi, bu siyasal İslam belasından kurtarıp eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, laiklik temelinde yeniden kuracağız. Yeniden kurucu güç halktır, halkın örgütlü gücüdür. Bunu başaracağız. Bunu birlikte başaracağız. Geleceği için mücadele eden gençler, ürettiğinin karşılığını almak isteyen köylüler, emeğinin çalınmasına hayır diyen işçiler, özgürlük için sokakları dolduran kadınlar… Tüm emekçiler, yurtsever emekçi milyonlar birleşelim. Umut başka yerde, başka güçlerde değil… Tek umut halkın örgütlü gücündedir. Örgütlü gücümüzle bu karanlığı, bu kötülüğün iktidarını, bu harami saltanatını yıkalım. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesini kuralım. SOL’da birleşelim, örgütlenelim örgütlü gücümüzle değiştirelim” dedi.

EMEKÇİLERE ÜCRETLİ İZİN VERİLMELİ

Sadece 65 yaşındaki yurttaşlara yönelik yasaklarla salgına karşı mücadele edilemeyeceğini vurgulayan Şeref, “Ama salgınla mücadele edilebilir, salgın kontrol altına alınabilir. Bu mümkündür! SOL Parti olarak sağlık krizine karşı mücadele edeceğiz ve değiştireceğiz! Halkın evde kalması için zorunlu işler dışındaki tüm işler acilen durdurulmalı. Emekçilere ücretli izin verilmeli. Salgının yayılmasını önlemek sahada mümkündür. Küba koruyucu sağlık hizmetlerine önem vererek salgını engelledi. Birinci basamak sağlık hizmetlerine her türlü kaynak aktarılmalıdır. Çoğu ilde kamu hastanelerinin yoğun bakımları doldu. Özel hastaneler parayla yoğun bakım satıyor, devlet seyrediyor. Tüm özel hastaneler kamu denetimine alınmalı, kamulaştırılmalı. Yoğun bakım yatakları ve tedaviler ücretsiz sunulmalı. Tüm topluma yaygın test yapılmalı. Sağlık hizmetlerine bütçeden kaynak aktarılarak, sağlık ücretsiz olmalıdır. Mevsim kış. Yeterli grip aşısı getirmeyen yönetenler salgının yayılmasını sağladılar. 25 milyon kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü yurttaşa yeterli grip aşısı sağlanmalı. Bu ülkeyi aşıda, ilaçta, tıbbi teknolojide dışa bağımlı hale getirdiler. Ülkemizde aşı ve ilaç üretiliyordu. Yine üretilmeli! Tüm hastaneler pandemi hastanesi yapıldı” şeklinde konuştu.

Şeref son olarak şunları ifade etti: “Korona dışı hastalığı olanlar gidecek hastane bulamayıp, özel hastanelere para döküyor, parası yoksa ölüyor. Her ilde pandemi dışı hastaların ücretsiz yararlanacağı hastaneler ayrılmalı. Salgına karşı bağışıklık sistemini güçlendirilmesi için barınma, gıda, ısınma vb. temel ihtiyaçlar ücretsiz karşılanmalı. Halkın hastalanmasını engelleyecek kamucu politikalar yürütülmeli. Sağlığı; meslek odaları, sendikalar, bilimsel kuruluşlar, sağlık emekçileri ve halk demokratik planlama ile birlikte yönetmeli. Tüm işyerlerinde sağlıklı, güvenli çalışma koşulları sağlanmalı. İşsizlikle tehdit edilen ve fiilen 50 saatin üzerine çıkan esnek çalışma kaldırılmalı. Haftalık çalışma saati 35 saat olmalı. Böylelikle işsizlik sorunu çözülür, 6 milyonun üzerinde insan istihdam edilir. İşçilere, emekçilere ücretsiz servis, yemek, kreş sağlanmalı. İşyeri örgütlenmelerinin, sendikalaşmanın önündeki tüm yasaklar kaldırılmalı. Özgür, bağımsız toplu sözleşme hakkı tüm emekçilere sağlanmalı. SOL Parti, sermayenin tahakkümüne son vermek ve fabrikaları, atölyeleri işçilerin yöneteceği emek egemen bir düzen için mücadele eder.”