Sol Parti Aydın İl Örgütü bugün düzenlediği basın toplantısı ile “Aşı Nerede?” diye sordu.

SOL Parti Aydın İl Örgütü: Aşılar nerede?

BİRGÜN EGE

SOL Parti Aydın Örgütü, korona aşısının gecikmesinin halk sağlığı sorununu büyüttüğünü kaydederek, “Her gün yeni insanların hastalanmaya devam ettiği, ölümlerin sürdüğü bu krizin sorumlusu iktidardır” dedi.

SOL Parti Aydın İl Örgütü bugün konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Emine Gital, “Salgın boyunca başarısızlıktan başarısızlığa koşan iktidar, aşıyı da muammaya çevirdi. 11 Aralık'ta aşılama başlayacak açıklamasını yapan Sağlık Bakanı, ancak 1 ay sonra ve sadece 3 milyon doz aşı getirebilmiş olmanın açıklamasını yapamıyor” dedi.

Gital, şunları söyledi:

“Bugün de ne kadar aşı anlaşması yapıldığı, aşıların ne zaman geleceği ya da aşının neden alınamadığı sorularına iktidardan bir yanıt verilebilmiş değil. Aşının gecikmesi halk sağlığı sorununu büyütüyor! Her gün yeni insanların hastalanmaya devam ettiği, ölümlerin sürdüğü bu krizin sorumlusu iktidardır. Herkesin ücretsiz ve zamanında aşı vurulma hakkı var. Aşılanma talebimizi yükseltmeliyiz.”

SOL Parti Aydın İl Örgütü yöneticileri aşı taleplerini içeren dilekçelerini de Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’ne vererek aşı talep ettiler.

sol-parti-aydin-il-orgutu-asilar-nerede-833998-1.