FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve rejim için sezon sonu finalinin yaklaştığını söyleyerek, "Toplumun değişim talebi çok büyük" dedi. İşleyen, Türkiye'nin solun kamucu ve dayanışmacı anlayışıyla düzlüğe çıkabileceğini vurgulayarak, SOL Parti'nin 21 Kasım'da Kartal Meydanı'nda yapacağı mitinge çağrıda bulundu: "Zamlara ve zulme yeter diyenleri Kartal’a bekliyoruz."

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen: Zamlara ve zulme yeter diyenleri Kartal’a bekliyoruz

HABER MERKEZİ

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile rejimin sonunun yaklaştığını vurgulayarak, "Toplumun değişim talebi çok büyük. Bunun önünde duramazlar" dedi. Ülkenin krizden çıkış yolunun sol siyasetin güçlendirilmesi olduğunu belirten İşleyen, yurttaşları SOL Parti'nin 21 Kasım'da Pazar günü gerçekleştirilecek Kartal Meydanı'ndaki mitingine davet etti.

Önder İşleyen, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Toplumun çok büyük bir acı içerisinde olduğunu vurgulayan İşleyen, "Geçen hafta ataması yapılmayan Fedai öğretmen hayatını kaybetti. Binlerce genç bu şekilde. Bir geleceksizlik var. Köylü üretiminin karşılığını alamıyor, işçi iş bulamıyor. Bu iktidara son verme mücadelesini hep birlikte vermemiz gerekiyor. Halkın kendi talepleriyle örgütlü bir mücadelesine çok ihtiyaç var. Türkiye zaten çok yoksullaştı. Ülkenin kaynağı yok değil, bu kaynaklar bir avuç haramiye akıyor" ifadelerini kullandı.

Küçükkaya'nın, Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) verdiği mücadele hakkındaki görüşlerini sorduğu İşleyen, "EYT'liler hakları için sokaktalar, hakları için mücadele ediyorlar ve kazanacaklar. Bütün topluma örnek olması gerekir. Herkes bu şekilde sokağa çıkar ve örgütlenirse hak kazanılır" diye konuştu.

"DEĞİŞİM TALEBİNİN ÖNÜNDE DURAMAZLAR"

"Türkiye tarihi bu kadar ağır bir krizi görmedi" diyen İşleyen, "İktidardakiler için her şey toz pembe. Onlar başka bir paralelde yaşıyorlar. O kadar büyük bir eşitsizliğin içindeyiz ki onlar yukarıdan baktıkları için bunu görmüyorlar" ifadelerini kullandı.

İşleyen, şöyle devam etti: "Erdoğan ve bu rejim için sezon sonu finali yaklaştı. Türkiye'yi bir süredir baskıyla, tehditle yönetmeye çalışıyorlar. Bütün bu baskıya rağmen toplum teslim olmadı. Toplumun değişim talebi çok büyük. Bunun önünde duramazlar."

sol-parti-baskanlar-kurulu-uyesi-isleyen-zamlara-ve-zulme-yeter-diyenleri-kartal-a-bekliyoruz-945288-1.

"SORUMLULUĞUMUZ EMEKÇİ HALKIN AYDINLIĞA ÇIKMASIDIR"

"Bu rejim karşısında bütün muhalefetin diyalog içinde olması önemli" diyen İşleyen, "Biz de bunun bir parçasıyız. Seçim dediğimiz şeyin karakterini iyi koymamız gerekir. Önümüzdeki seçimde bu rejimin kaderine yönelik bir referandum olacak. Türkiye'nin bu rejimden kurtulması gerekiyor. Bunun için ortak bir mücadele gerekiyor. Mesele memleket meselesi. Memleketi felakete sürükleyen bu iktidardan kurtulma mücadelesi hepimizin en önemli gündemi ancak yeterli değildir. Bizim sorumluluğumuz kimin bürokrat olacağı değil emekçi halkın aydınlığa çıkmasıdır" ifadelerini kullandı.

"KATLİAMLAR VE SORUMLULARLA HESAPLAŞALIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasını da değerlendiren İşleyen, "Cumhuriyet'in bütün ilerici birikimleri tasfiye edildi. Laiklik tasviye edildi, değerleri ortadan kaldırıldı. Türkiye buraya nasıl geldi? İşkenceci artıkları, televizyonlara çıkıp Türkiye devrimcilerine yaptıkları işkenceleri anlatıyorlar. Mitinglerde de söylüyoruz; Türkiye işgal altında, Karadeniz işgal altında diyoruz. Türkiye'nin yeraltı ve yerüstü kaynakları yağmalanıyor. Kapattıkları fabrikaları açmak zorundayız, kime ne verdilerse geri almak zorundayız. Türkiye'yi buraya getiren katliamlarla hesaplaşalım, sorumlularla hesaplaşalım, bu zihniyetle hesaplaşalım. Türkiye'nin bu gerçekleriyle yüzleşelim" diye konuştu.

"KRİZDEN ÇIKIŞ YOLU SOL SİYASETİN GÜÇLENDİRİLMESİYLE MÜMKÜNDÜR"

Trabzon ve İzmir'deki ses getiren mitinglere değinen İşleyen, "Mitinglerimize Trabzon'dan başladık, geçen hafta İzmir'deydik. Bu hafta İstanbul'dayız. Pazar günü saat 13.00'te, Kartal'da yurttaşlarımızla buluşacağız. Zamlara ve zulme yeter diyenleri Kartal’a bekliyoruz" dedi.

İşleyen, şöyle devam etti: "Çağrımız bütün toplumadır; ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkış yolu toplumu diline, dinine göre ayırmayacak, solun dayanışmacı değerlerini yeniden hatırlatacak bir sol siyasetin güçlendirilmesiyle mümkündür."

İşleyen, Küçükkaya'nın 'Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bunu 'Devrimci Demokratik Cumhuriyet' diye ifade ediyoruz. Halkın kendi kaderi hakkında söz sahibi olduğu bir ülkenin kurulması için çabalıyoruz. Bu ülkeden ne aldılarsa hepsini geri almayı, bağımsız bir Türkiye, emekten yana bir Türkiye'yi kurmayı istiyoruz. Sosyal, kamucu, laikliği yeniden kazanmış bir Türkiye'yi kurmaya çalışıyoruz."

İşleyen, şunları söyledi: "Parlamenter sistemin ötesinde demokratik bir Türkiye ancak üretenlerin, emekçilerin Türkiye'nin kaderinde söz sahibi olmasıyla; bütün barajların ve siyasi partiler yasalarındaki uygulamalarin kaldırılması; örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkün."

"TÜRKİYE BU KARANLIKTA KALMAYACAK"

İşleyen, son olarak şunları vurguladı: "İnsanlar umut etsin, Türkiye bu karanlıkta kalmayacak. Bu ülkeyi güneşli bir şafağa çıkaracağız. Önümüzdeki dönemde daha adil, daha eşit, bağımsız, demokratik bir ülkeye dönüştürülmesini başaracağız."

SOL PARTİ KARTAL MİTİNGİ

SOL Parti, ülkenin üç farklı noktasında planladığı 'Devrimci Demokrarik Cumhuriyet' mitinglerinin son ayağını bu pazar günü İstanbul'da gerçekleştirecek.

21 Kasım Pazar günü Kartal Meydanı'nda yapılacak miting, saat 13:00'te başlayacak.

SOL Parti, 7 Kasım'da Trabzon'da, 13 Kasım'da ise İzmir'de binlerce kişilik mitingler düzenlemişti.