A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda başarısı gericileri rahatsız etti. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi, "Bizler, hayatlarımızı savunmanın laiklik mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu gerici yobazlığa karşı laiklik mücadelemizi yükseltelim" dedi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Kürekçi: Gerici yobazlığa karşı laiklik mücadelemizi yükseltelim

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi, "Hayatın her alanında sindirilmek istenen kadınları hasım belleyen yobazlık, kadınlara spor hakkı da tanımak istemiyor" dedi. Kürekçi, laiklik mücadelesine vurgu yaptı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda başarısı gericileri rahatsız ederken, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi, konuya ilişkin açıklama yaptı.

“Yaşamlarımız her alanda gerici bir karanlığın tehdidi altında" diyen Kürekçi, "Tek adam rejimi, siyasal İslamcı politikalarla toplumsal hayatın her köşesini kuşatmaya çalışıyor. Kadınların kamusal alandaki varlığına, mücadelelerine ve kazanılmış haklarına açtıkları savaşla ayakta kalmaya çalışan bu rejim ve savunucuları, her fırsatta yaşamlarımızı ve özgürlüklerimizi hedef almaktan geri durmuyor" ifadelerini kullandı.

Kürekçi, açıklamasına şöyle devam etti: "İşte bugün görüyoruz ki hayatın her alanında sindirilmek istenen kadınları hasım belleyen yobazlık, kadınlara spor hakkı da tanımak istemiyor. Geçtiğimiz haftalarda bir hentbolcunun giydiği şortu sorun eden, Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla okula girmesini ve spor hakkını engelleyen aynı karanlık, bugün kadın voleybolcuların olimpiyatlardaki başarısını bile hazmedemiyor.

"EŞİT VE ÖZGÜR BİR ÜLKE İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM"

Sürekli olarak kadınları hedef alan açıklamalarıyla kamuoyunun tepkisini çeken, göstermelik olarak açığa alındıktan kısa süre görevine geri atanan İhsan Şenocak’ın son açıklaması, İstanbul Sözleşmesinin iptal eden, sokakta nasıl yürüyeceğimize karışan, kadınların eşit ve özgürce yaşamalarından rahatsız olan aynı karanlık zihniyetin yansımasıdır."

Kürekçi, açıklamasında, "Bizler, hayatlarımızı savunmanın laiklik mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu gerici yobazlığa karşı laiklik mücadelemizi yükseltelim. Eşit ve özgür bir ülke için birlikte mücadele edelim. Şimdi mücadele zamanı. Şimdi SOL zamanı!" ifadelerini kullandı.