SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen: Böyle gitmez değiştireceğiz

Önder İşleyen

Halk açlık sefalet içerisinde can çekişirken, bir eli yağda bir eli balda Saray efradından bu kez de patates soğan şovu geldi. Saray’a 52 milyonluk süper lüks Mercedes alanlar, büro elemanını bile yatlarda katlarda yaşatanlar, yandaşlarına ihale üstüne ihale verenler “halka patates dağıtacağız” diye böbürleniyor. Valiler patates ve soğanı törenlerle karşılarken, Kaymakamlar patates çuvalı ile fotoğraf çektiriyor.

Halkı kuru soğana muhtaç edenler, bu yardımı şova çevirirken, 128 Milyar doları ne yaptıkları sorusunu duyunca adeta kaçışıyor. Devletin tüm olanaklarını propaganda malzemesi olarak kullanan Saray rejimi, “128 milyar nerede” sorusu sorulmasın diye afişlere, pankartlara saldırıyor. Salgın boyunca halkı ölüme terk eden iktidar, patates, soğanla işi geçiştirmeye çalışıyor.


SOFRALARDAKİ GERÇEĞİ DEĞİŞTİREMİYORLAR

Üstelik bu yardımların üreticiye de doğrudan bir katkısı olmuyor, çünkü hükümet bu patates ve soğanları depolardan temin ediyor. Hiçbir yarar sağlanmadığı gibi sadece İstanbul’da 164 bin ailenin soğan patates alacak durumda olmadığı tasdik ediliyor.

Türkiye’yi üreticinin patatesini satamadığı, emekçilerin patates dahi alamadığı bir yoksulluğa mahkum ediyorlar. Bu çaresizliği de bir şov aracına dönüştürmeye çalışıyorlar. Devletin imkanları ve ellerindeki medya gücüyle yürütülen propagandayla algıları yönetmek istiyorlar. Ama bu da bir yere kadar. TÜİK istatistiklerle oynadığında, A Haber her şey süper dediğinde sofradaki gerçek değişmiyor ki.

DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ TIKAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bu sefalet düzeni daha ne kadar sürecek? Bu halk daha ne kadar birilerinden patates çuvalı bekleyerek yaşayacak? Birileri sefa sürerken birileri daha ne kadar cefa çekecek? Bu böyle gitmez, herkes farkında ve değişim istiyor. AKP ve MHP baskılarla bu değişimin önünü tıkamaya çalışıyor. Parlamentodaki muhalefet de çözümü piyasacı sistemin daha iyi işlemesinde görüyor. Aslında, AKP’nin yağmacılık-kayırmacılıkla iç içe geçirerek uyguladığı emperyalizme bağımlı piyasa düzeni halkı bu sefalete itti.

Salgında zenginler servetlerini katlamış. Cengiz’ler, Limak’lar, Koç’lar, Sabancı’lar milyar dolarlar kazanmış. Emekçiye hepi topu 30 TL tutacak patates dağıtıp şov yapıyorlar. Bunun adı harami düzenidir. Bu harami düzenini yıkacağız, başka yolu yok.