SOL Parti, Sedat Peker'in ifşaatlarıyla gündeme gelen mafya-AKP işbirliğine "Bu filmi izlemek zorunda değiliz. Ayağa kalkmalı, hesap sormalı, bu düzeni değiştirmeliyiz." diyerek tepki gösterdi. SOL Parti, "Mafyanın, çetenin, tarikatın ve her tür karanlığın merkezine yerleştiği bu harami düzeniyle hesaplaşmak için şimdi harekete geçme vakti," çağrısında bulundu.

SOL Parti: Bu harami düzeniyle hesaplaşalım, bir tuğla da sen çek bu düzen değişsin

Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in ifşaatları sonrası açığa çıkan AKP-mafya ilişkisi gündemin tepesine yerleşti. Uyuşturucu kaçakçılığından bakan çocuklarına uzanan bu iddialara karşı SOL Parti, mafya düzenine karşı mücadele çağrısı yaptı: "Ayağa kalkmalı, hesap sormalı bu düzeni değiştirmeliyiz."

RANT KOALİSYONU

Konuyla ilgili açıklama yapan SOL Parti de ortaya saçılan kirli ilişkilerle hesaplaşma çağrısı yaptı, "Bu harami düzeniyle hesaplaşalım. Bir tuğla da sen çek, bu düzen değişsin" dedi.

"AKP-Saray düzeninde yine lağım patladı. Daha önce Fethullahçı çete ile kurdukları ilişki sonrası tüm kirli çamaşırları ortalığa saçılan AKP şimdi de mafya-çete-uyuşturucu ilişkileri yüzünden yeni itiraflarla karşı karşıya," diyen SOL Parti, "Bu itirafların ne kadarının doğru olduğu elbette ki “bağımsız bir yargı” tarafından soruşturulmalıdır. Ancak bu ülkede böyle bir yargı mevcut değil. Üstelik gerçek olduğunu bildiğimiz, ülke olarak tanık olduğumuz şeyler var. Saray rejimi; mafyanın, çetelerin, tarikatların, bir avuç sömürücü rantçının bir koalisyonudur. Bu koalisyonda az rant elde eden, diğerini gammazlar, itiraflar havalarda uçuşur," ifadelerini kullandı.

BİR TUĞLA DA SEN ÇEK

SOL Parti'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"ABD-NATO destekli teşkilatlandırılan kontrgerilla güçlerinin 12 Eylül sonrası karanlık bir takım ilişkiler içinde yeraltı organizasyonları kurduğu herkes tarafından biliniyor. Devletin derin güçlerinin kirli işleri bu organizasyonlara yaptırdığı ve bunların kimi faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğu pek çok kez kanıtlandı. Susurluk kazası sonrası bu ilişkiler ortaya saçılmış toplum bu kesime karşı ayağa kalkmıştı. 2000’lerden itibaren tek parti rejimine bir biçimde eklemlenen aynı güçler rant ilişkisini yeniden tahsis etti. Bugün bakanların, bakan çocuklarının adının karıştığı bu rezaletler kendi içlerinden çıkan bir mafya lideri tarafından ifşa oluyor.

HAREKETE GEÇME VAKTİ

Zaten biliyorduk. Gençler geleceksizlik girdabında boğulurken AKP’lilerin çocukları, danışmanları lüks arabalarında hız testleri yapıp, şatafat içinde ayrıcalıklı hayatlar yaşıyor. Zam ve vergilerle halk inim inim inletilirken halkın sırtından toplanan vergilerle haramilerinin kasası dolduruluyor. Medya’dan siyasete, mafyadan ticarete uzanan kirli çark tüm çürümüşlüğüyle ortada!

Türkiye bu karanlık senaryonun bir parçası olmak zorunda değil. Bu filmi izlemek zorunda değiliz. Ayağa kalkmalı, hesap sormalı, bu düzeni değiştirmeliyiz. Mafyanın, çetenin, tarikatın ve her tür karanlığın merkezine yerleştiği bu harami düzeniyle hesaplaşmak için şimdi harekete geçme vakti!"

Peker'in Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar'a yaptığı suçlamalar sonrası Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, "Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın." açıklamasında bulunmuştu.