SOL Parti, "Gerici sağ odaklar toplumu kendi saflarında toplamak ve kışkırtmak için din ve camileri bir silah olarak kullana gelmiştir" dedi

SOL Parti: Camileri kullanmaktan vazgeçin

SOL Parti, İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalya partizan marşı Çav Bella çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanması ile ilgili bir açıklama yayınladı.

SOL Parti'den yapılan açıklamada "Din ve camiler üzerinden yapılan provokasyonlara bu ülke tanıktır. 1978’de Kahramanmaraş katliamı, camiler bombalanıyor provokasyonuyla hayata geçirilerek, 12 Eylül’ün taşları döşendi" denildi.

SOL Parti'nin açıklaması şu şekilde:

Sağlık krizinin yarattığı ekonomik ve sosyal bir çöküntü içindeyiz. Yoksul ve acılı halkın üzerindeki yük her gün daha da ağırlaşıyor.

İktidar ise tüm bu sorunların üzerini örtmek ve günü kurtarmak için tehlikeli bir oyun içinde.

Salgın boyunca iktidar eliyle toplum kin ve nefretle parçalanmaya, birbirine düşman edilmeye çalışılıyor.

İzmir’de camiler üzerinden yapılan provokasyon ve sonrasındaki iktidar tutumunu da bunu ortaya koyuyor. İktidarın tüm aksi yönde açıklamalara kulağını tıkayarak İzmir’deki olayı muhalefetle özdeşleştirme çabası camiler üzerinden bir provakasyon yapıldığı kanısını güçlendiriyor. Eğer bir suç varsa yönetenlere haksız tutuklama ile muhalefeti hedef olmak yerine önce bu işin gerçek sorumlularını ortaya çıkarmak düşüyor.

Din ve camiler üzerinden yapılan provokasyonlara bu ülke tanıktır. 1978’de Kahramanmaraş katliamı, camiler bombalanıyor provokasyonuyla hayata geçirilerek, 12 Eylül’ün taşları döşendi. Gerici sağ odaklar toplumu kendi saflarında toplamak ve kışkırtmak için din ve camileri bir silah olarak kullana gelmiştir.

İktidarı ve sosyal medyada nefret saçan paralı askerlerini uyarıyoruz!

Karanlık iktidarınızı sürdürmek üzere topluma kin ve nefret tohumları ekmekten, halkın dini duygularını kendi acizliğinin üzerini örtmek üzere kullanmaktan vaz geçin.