SOL Parti Çanakkale İl Örgütü, İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan CHP'nin meclis üyelerini şiddetle kınayarak, tüm Çanakkelelilerden özür dilemeye davet etti

SOL Parti Çanakkale İl Örgütü, İl Genel Meclisi’nde alınan RES kararına tepki gösterdi

SOL Parti Çanakkale İl Örgütü, İl Genel Meclisi’nde alınan Saros RES Projesi kararına tepki gösterdi.

SOL Parti Çanakkale İl Örgütü, tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan CHP'nin meclis üyelerini şiddetle kınıyor ve tüm Çanakkelelilerden özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.

3 RES DOSYASI DAHA VAR

Çanakkale’nin doğasının, suyunun, toprağının bir avuç çıkar grubuna peşkeş çekilemeyeceğinin altı çizilen açıklamada, "İl Genel Meclisi, İl Özel İdare salonunda yapılan olağanüstü toplantıda yaklaşık üç ay önce reddedilen Saros RES Projesi kabul edildi. Sırada henüz meclise sunulmamış, özellikle Bayramiç- Çaldağ Köyü’nün hemen yakınında ve Kebrene Antik Kenti sahasında olan Ayça RES Projesi’nin de dahil olduğu 3 RES dosyası daha var. Bu projelerinde sırayla hayata geçirileceğini düşünmekteyiz" ifadeleri kaydedildi.

ÇOĞUNLUĞU OLUŞTURAN CHP ÖZÜR DİLEMELİ

Bugün gerçekleşen İl Genel Meclisi’nde 18 kişiyle çoğunluğu oluşturan CHP’nin bir kısım meclis üyelerinin ya katılmayarak ya da doğrudan ‘Evet’ oyu vererek AKP ve MHP Bloğu ile birlikte hareket ettiği kaydedilen açıklamada, "Altında henüz ne tür bir çıkar ilişkisi olduğunu bilmediğimiz bu durumdan dolayı CHP Meclis Üyelerinin Çanakkale halkına bir açıklama zorunluluğu hasıl olmuştur. Bu oylamaya gerek katılmayarak gerekse doğrudan destekleyerek onay veren üyeleri şiddetle kınıyor ve Çanakkalelilerden özür dilemeye davet ediyoruz. Çanakkale’nin doğrasına, suyuna, toprağına dokunulamaz ve bir avuç çıkar grubuna peşkeş çekilemez" denildi.