SOL Parti Datça İlçe Örgütü, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesine ilişkin, “Konut sorununun çözümünde içi boş vaatleri bırakın. Genel seçim hesabıyla alelacele gündeme getirilen içi boş bu vaat ile yurttaşları oyalamaktan ve onların duygularını suiistimal etmekten vazgeçin” açıklaması yaptı.

SOL Parti Datça: Konut sorununun çözümünde içi boş vaatleri bırakın

BİRGÜN EGE

SOL Parti Datça İlçe Örgütü, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni sosyal konut projesine tepki gösterdi.

İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “3 milyon 500 binin üzerinde yurttaşın başvuruda bulunduğu, bu sayının 31 Ekim'e kadar 5 milyonu bulabileceği yazılıp çiziliyor; bu başvuru yoğunluğu, konut gereksiniminin ülkemizde ne kadar can alıcı ve yakıcı bir sorun haline geldiğini gösteriyor. Konut sorunu olan yurttaşlar yıllarca ‘Uygun taksitlerle ev sahibi yapıyoruz’ diye ilan veren ve kendilerini ‘İslami Finans Kuruluşu’ olarak tanımlayan şirketler tarafından dolandırıldılar. Devlet, yakın zaman önce bu şirketlerin 26 tanesini ‘batık’ ilan etti. Şimdi siyasal iktidar, benzer bir söylemle acil konut gereksinimi bulunan milyonlarca yurttaşın 500 bin tanesini 5 yıl içerisinde konut sahibi yapacağını vaat ediyor. ‘Tarihin en büyük sosyal konut projesi’ olarak adlandırılan bu vaat de içi boş bir vaattir. Bu vaade inanıp 500 TL yatırarak başvuruda bulunan yurttaşların da aynı şekilde düş kırıklığına uğramaları kaçınılmazdır” denildi.

SOMUT ADIMLAR ATIN

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Konut sorununun çözümünde içi boş vaatleri bırakın. 2023 yılında yapılacak genel seçim hesabıyla alelacele gündeme getirilen içi boş bu vaat ile yurttaşları oyalamaktan ve onların duygularını suiistimal etmekten vazgeçin, konut sorununun kalıcı bir biçimde çözülebilmesi doğrultusunda somut adımlar atın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı konuşmalarında açıkladığı gibi eğer paradan yana herhangi bir sorun yoksa ve konut ihtiyacı olan yurttaşlarımız gerçekten içinde oturulabilir bir konut sahibi yapılmak isteniyorsa, ilk adım olarak ülkemizin neresinde olursa olsun, müteahhitlerin ellerinde var olan boş konutlar maliyet fiyatından satın alınsın ve konuta ihtiyacı olan yurttaşlara ödeyebileceği taksitlerle verilsin. Bu yurttaşlarımız, sahibi olduğu ve içinde barınmaya başladığı konutun taksitlerini kira öder gibi ödesin. Böylece, bütün yurttaşlarımız, devleti yönetenlerin bu sorunu çözmekte ne kadar samimi olduğunu görsün. “