SOL Parti Datça yöneticilerine sözlü ve fiili taciz


BİRGÜN EGE

SOL Parti Datça İlçe Başkan ve yöneticilerine sözlü ve fiili tacizde bulunulduğu bildirildi. Dün Datça Belediye binasında meydana gelen olayda, Belediye Başkanı’nın dış giriş kapısının yanında bulunan ve taciz esnasında kendilerine “inşaatçı” olarak tanıtan bir grubun, SOL Partilileri sözlü ve fiziki tacizde bulunduğu kaydedildi.

SOL Parti Datça İl Örgütü tarafından yapılan konu ile ilgili açıklama şöyle:

“Bugün(dün) saat 14.00'te, Belediye Binası içindeki Belediye Meclis Salonu'nda nikâhı kıyılacak olan İlçe Yönetim Kurulu üyemiz Abdül Ferda Erez'in nikâh töreninde bulunmak üzere İlçe Örgütü Başkanımız, diğer iki yönetim kurulu üyemiz, bazı üyelerimiz ve misafirler ile Belediye Binasına gitmişlerdi. Saat 14.00’te nikâh kıyıldıktan sonra, tahminen saat 14.07-14.10 arası salon dışına çıkmışlar ve gelin ile damadı kutlamışlardı. O ara, Belediye Başkanı'nın odasının dış giriş kapısının sol ön kısmında oturan ve bir grup oluşturan, bilahare, sözlü ve fiili taciz sırasında inşaatçı olduklarını söyleyen kişilerden bazılarının, bir yönetim kurulu üyemize ve ilçe başkanımıza 'Gel, konuşalım' demeleri ile başlayan ve büyüyen ciddi bir taciz olayı yaşanmıştır.

Biz, bu olayın bütün oluş sürecinin Datçalılar tarafından birinci el kaynaktan öğrenilebilmesi için, belediyenin, o salonu gören kamera kayıtlarını, mutlaka Datça Belediyesi Facebook vb. İnternet sayfalarına koymasını; böylece, kamuoyunun, bu olay konusunda sağlıklı bir biçimde bilgilendirmesini önemsiyoruz ve istiyoruz.”