SOL Parti Akhisar İlçe Örgütü, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etti. Yapılan açıklamada, “Elektrik ve doğalgazda yüzde 18 olan KDV sıfırlanmalıdır” denildi.

SOL Parti'den Akhisar'da eylem: Zamlar geri alınsın

BİRGÜN EGE

SOL Parti Akhisar İlçe Örgütü, yeni yılda elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etmek için Akhisar Öğretmenevi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Türkiye’nin derin bir kriz içinde olduğunu vurgulayan SOL Parti Akhisar İlçe Başkanı Cemalettin Gülmen, “Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir Çin modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltmeyi başardılar! Her adımda yeni zam ve vergilerle halkı soydular. Bunu da başarı olarak sunup övündüler! Bu soygun yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz zamlarıyla devam etti. Isınmak zaten zorken yeni zamlarla imkânsız hale geldi. Enerji şirketleri zenginleşsin diye bizler soğuğa ve karanlığa mahkûm edildik. Zamlara, pahalığa yeter! Bu iktidar zenginlerin, mega şirketlerin, patronların iktidarıdır” dedi.

Gülmen, “Bu iktidarı gönderelim ve bizden çaldıkları her şeyi geri alalım” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Bunun için güçlerimizi birleştirmeye; örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Enerji bir insan hakkıdır. Bu hizmet halka kolayca karşılayabileceği bedellerle sunulmalı ve bu çerçevede yapılan zamlar geri alınmalıdır. Ne şekilde tarif edildiği tartışmalı bir sosyal yardım programı yerine, sayıları her gün artan enerji yoksulluğunu ortadan kaldırmak için 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak miktar olan 230kwh elektrik ücretsiz olmalıdır. Elektrik ve doğalgazda yüzde 18 olan KDV sıfırlanmalıdır. Özelleştirmeler iptal edilmeli, özelleştirilen tüm enerji üretim ve dağıtım kurumları geri alınmalıdır. Acil taleplerimiz için, geleceğimiz için birlikte mücadele edelim.”