SOL Parti’nin başlattığı adalet, laiklik ve demokrasi için buluşmaların ilki Ankara’da gerçekleşti. Etkinlikte konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Mücadeleyi her alana taşıyacağız” derken, partiye yeni katılan üyeler ise temiz bir gelecek için aktif rol aldıklarını vurguladı.

SOL Parti'den Ankara'da 'Adalet, Laiklik ve Demokrasi' buluşması: Her yerde mücadeleye

Haber Merkezi

“Adalet, Laiklik ve Demokrasi için SOL Buluşma” etkinlikleri başlatan SOL Parti, Ankara’da yurttaşlarla bir araya geldi. Partinin kuruluşundan bu yana sürdürdüğü örgütlenme çalışmalarının bir parçası olan ‘SOL Buluşma’nın ilki için Anıtpark’ta bir araya gelen yurttaşlara rozetleri takıldı.

SOL Parti üyeleri ve Ankara halkının yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, Saray rejiminin gerici iktidarına karşı “Eşit, adil, demokratik bir ülkeyi yeniden kurma mücadelesine” çağrıda bulunuldu. Etkinliğe Oyuncu ve Senarist Ercan Kesal da katıldı. Sanatçı Erdal Güney ise türküleriyle sahne aldı.

Buluşmanın açılışında yaşamını yitiren devrimciler için saygı duruşu gerçekleştirildi. “Memlekete sahip çık SOL’da örgütlen” sloganlarıyla başlayan etkinlikte konuşan SOL Parti Ankara İl Başkanı Mert Ünal, “20 yıldır hissettiğimiz bir AKP karanlığı varsa, yaşam mücadelesi sürdüren kadınlar, geleceksizliğe karşı asla direngenliğinden vazgeçmeyen gençler, emek mücadelesini sürdüren emekçiler var” ifadelerini kullandı.

sol-parti-den-ankara-da-adalet-laiklik-ve-demokrasi-bulusmasi-her-yerde-mucadeleye-897538-1.

HESABINI VERECEKLER

“SOL Parti sahneye çıkan arkadaşlarımızın sesleriyle birleşmek için kuruldu” diyen SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de “Henüz yeni başlayan yolculuğumuzda mesafe almaya başladık. Yeni katılan arkadaşlarımızla çoğalarak mücadelemize devam ediyoruz. Biz bugün örgütlenme zamanı diyerek çağrı yaptık. Bu çağrıyı İstanbul’da, İzmir’de çoğaltarak arttıracağız” vurgusu yaptı.

İşleyen sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllarca bize örgütlenmenin kötülüğünü anlattılar. Birey olursanız başarılı olursunuz dediler. Bugün örgütsüzlüğümüz üzerinden kurdukları kötülük rejiminde, sömürülerini, karanlıklarını sürdürüyorlar. SOL Parti’nin başlayan yürüyüşünde 4 bine yakın yeni arkadaşımızla buluştuk. Bu pandemi sürecinde, çok kısıtlı bir çağrının sonucuydu. Bugünden itibaren şuna söz verebiliriz, SOL Parti, bugünden itibaren bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının, yoksullarının, emekçilerinin yanında olacaktır. Fabrikada, sokakta, okulda, mücadeleyi sürdürecektir.”

SOL Parti’ye yeni üye olan KHK’li akademisyen Yasin Durak, “SOL Parti’nin davetine iştirak ettim, çünkü vaktimiz daraldı. Sarayları yılarak kurulan bir cumhuriyet saraylar dikilerek yıkılıyor. Düzen muhalefeti yetersiz, sosyalist siyasetten başka bir çıkış yok. Savaş tamtamları arasında, ejder meyveleriyle yaşayan saray, halkı açlığa sürüklüyor. “Kapı kapı dolaşın” diyor. Kapı kapı 20 senedir yaptıkları yıkımın hesabını vermeliler” dedi.

sol-parti-den-ankara-da-adalet-laiklik-ve-demokrasi-bulusmasi-her-yerde-mucadeleye-897539-1.

PASİF SİYASET BİTTİ

SOL Parti’ye yeni katılan isimlerden Ebru Erdoğdu, “Pasif siyasetin bittiği bir noktadayız. Rahatlıkla yaşayamadığımız durumda aktif siyasete girmemiz lazım. Sokakta aynı şeyleri hissettiğimiz insanlarla beraber bir şey yapmak gerekiyordu. Kendimi gelecek için de sorumlu hissediyorum” ifadelerini kullanırken genç üye Nazlıcan Gökoğlu ise “Üniversiteye yeni girdim. Anaokulundan beri bize hiçbir alan bırakmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidarla mücadele edebilmek için SOL Parti’ye katıldım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erdal Güney de SOL Parti rozeti takarak üye oldu. İstanbul SOL Buluşması ise yarın saat 15:00’da Beşiktaş Dünya Barışı Parkı’nda gerçekleştirilecek.