Artvin ve Rize'nin Pazar ilçesinde, elektrik dağıtım şirketinin binaları önünde eylem yapan SOL Parti, fahiş zamların geri alınmasını ve enerji şirketlerinin kamulaştırılmasını istedi.

SOL Parti'den Artvin ve Rize'de 'elektrik faturası' protestosu

SOL Parti Arvin'de ve Rize'nin Pazar ilçesinde, elektrik dağıtım şirketinin binaları önünde eylem yaptı. Yapılan açıklamada, “Elektrik faturalarımız zamlarla iki üç katına çıktı. Bu zamların tek nedeni enerji üretim ve dağıtımın özelleştirilmiş olmasıdır. Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir” denildi.

SOL Parti Artvin İl Başkanlığı, elektrik zamlarını protesto etmek için elektrik dağıtım şirketinin Artvin Şube Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP, Eğitim Sen, Halkevleri ve DİSK temsilcileri de destek verdi.

SOL Parti Artvin İl Yöneticisi Mehmet Fatih Keskin, şu açıklamayı yaptı:

“Halka ait olan her şeyi geri alacağız, enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. Türkiye ekonomiden siyasete derin bir kriz yaşıyor. Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir Nas bir Çin modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltip yeni zam ve vergilerle halkı soydular.

sol-parti-den-artvin-ve-rize-de-elektrik-faturasi-protestosu-972153-1.

'ZAMLARIN NEDENİ ÖZELLEŞTİRMELER'

Elektrik faturalarımız zamlarla iki üç katına çıktı. Bu zamların tek nedeni enerji üretim ve dağıtımın özelleştirilmiş olmasıdır. Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar! Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar! Bu faturalar ödenmez; bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir. Geçen yıl 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği düşünülürse bu yıl bu sayı katlanarak artacaktır. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir.

Halka ait tüm varlıklar yeniden kamulaştırılmalıdır. Ekonomiden siyasete eğitimden sağlık sistemine kadar her alanda kamucu/toplumcu bir anlayışın egemen kılınarak, özelleştirmelerle yağmalanan yandaş sermayeye peşkeş çekilen kamu malları yeniden kamuya iade edilmelidir. Eğitim ve sağlık her düzeyde parasız olmalı, özel eğitim kurumları ve hastaneler kamulaştırılmalıdır.”

Rize’de ise SOL Parti Pazar İlçe Başkanlığı; aynı şirketin ilçe şubesi önünde elektrik zamlarını protesto etti. Yapılan açıklamada halka ait olanın geri alınacağı belirtilirken, enerji şirketlerinin kamulaştırılması istendi. Basın açıklaması sonrası SOL Partililer, zamlara tepkilerini elektrik faturalarını yakarak dile getirdiler.

sol-parti-den-artvin-ve-rize-de-elektrik-faturasi-protestosu-972152-1.