Sol Parti'den asgari ücret tepkisi: Halka kör bu düzen değişmeli

Asgari ücret Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 2 bin 324 lira olarak açıklandı. İnsan onuruna yakışmayan ücrete ilişkin "İşçiyi enflasyona ezdirmedik" diyen Bakan Selçuk'a tepkiler artıyor.

İnsani yaşam koşulları için sendikalar tarafından talep edilen ücretin çok altında açıklanan asgari ücrete bir tepki de Sol Parti'den geldi. Resmi Twitter hesabında geçtiğimiz günlerde yayımladıkları manifestoyu paylaşan Sol Parti, "Hükümet temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk, 2.324 TL olarak belirlenen asgari ücret için 'İşçiyi enflasyona ezdirmedik' diyor. Yönetenler lüks ve şatafat içinde yaşarken, milyonlarca emekçinin cebi delik, halk borç batağında. Halka kör, halkı ezen bu berbat düzen değişmeli" ifadelerini kullandı.

BÜTÜN HALK SINIFLARI YOKSULLAŞTIRILDI

Twitter'da paylaşılan manifestonun ilgili kısmı şöyle:

"Özelleştirmelerle haraç mezat satılan kamu varlıkları, yap-işlet-devret politikalarıyla yağmalanan kamu kaynakları, işlerinden edilen, sendikasızlaştırılan işçiler ve bütün halk sınıfları yoksullaştırıldı. Krize son vermek, bu yağmaya dur demekten geçiyor. Bütün bir ekonomi rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçiş perspektifiyle ve kamu çıkarını gözeten bir anlayışla baştan aşağı yenilenmelidir. Yerli- yabancı sermayeye peşkeş çekilen halka ait tüm varlıklar yeniden kamulaştırılmalıdır."