SOL Parti, “Aşı nerede?” kampanyası başlattı. Partiden yapılan açıklamada, “Herkesin ücretsiz ve zamanında aşı vurulma hakkı var. Aşılanma talebimizi yükseltmeliyiz. Dilekçelerimizi doldurup imzalayarak, İl Sağlık Müdürlüklerine ulaşıp aşımızı talep ediyoruz” denildi.

SOL Parti’den ‘Aşı nerede?’ kampanyası: Sağlık müdürlüklerine dilekçe verelim

HABER MERKEZİ

AKP iktidarının propagandasına rağmen koronavirüs aşısı konusunda yaşanan belirsizlik devam ediyor. SOL Parti, bu soruna yönelik “Aşı nerede?” diyerek yeni bir kampanya başlattı. Parti örgütleri, pek çok ilde sokaklara kampanyaya ilişkin pankartlar astı ve halkı bilgilendirdi.

Partiden yapılan açıklamada, yurttaşlara il sağlık müdürlüklerine dilekçe verme çağrısı yapıldı. İl sağlık müdürlüklerine verilecek dilekçede ise şu ifadelerin yer alması gerektiği belirtildi:

“Salgından korunmak için güvenli, koruyucu, genel kabul gören ve geçerli bilimsel değerlendirmelerden geçen Covid-19 aşısıyla bir an önce aşılanmak istiyorum. Birçok ülkede vatandaşların hangi tarihte aşı olacağının belirlendiği haberlerini okuyoruz. Hangi tarihte, hangi aşıyla aşılanacağım konusunda tarafıma bilgi verilmesi için gereğini arz ederim.”

BU KRİZİN SORUMLUSU İKTİDARDIR

Yapılan açıklamada, “Salgın boyunca başarısızlıktan başarısızlığa koşan iktidar, aşıyı da muammaya çevirdi. 11 Aralık'ta aşılama başlayacak açıklaması yapan Sağlık Bakanı, bir ay sonra ve sadece 3 milyon doz aşı getirebilmiş olmanın açıklamasını yapamıyor” denilerek şöyle denildi:

“Bugün de ne kadar aşı anlaşması yapıldığı, aşıların ne zaman geleceği ya da aşının neden alınamadığı sorularına iktidardan bir yanıt verilebilmiş değil. Aşının gecikmesi halk sağlığı sorununu büyütüyor! Her gün yeni insanların hastalanmaya devam ettiği, ölümlerin sürdüğü bu krizin sorumlusu iktidardır.”