Sol Parti’den ‘Aydın İleri Sol Siyaset Forumu’

SOL Parti’nin İstanbul Kartal İlçe Örgütü, 28 Şubat Pazartesi günü ‘Pazartesi Sohbetleri Aydın İleri Sol Siyaset Forumu’nun ilk oturumunu düzenleyecek.

Forumun ilk oturumuna 28 Şubat’ta Prof. Dr. Mustafa Türkeş ile BirGün Yayın Koordinatörü, Yazar İbrahim Varlı konuşmacı olarak katılacak. ‘Ukrayna Savaşı Bağlamında Antiemperyalizm ve Tam Bağımsızlık’ başlıklı ilk oturumda Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın dünü, bugünü ile bağımsızlık mücadelesi konuşulacak. Etkinlikler Zoom ve Youtube üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

Diğer haftalarda gerçekleştirilecek oturumlar ve başlıkları şu şekilde:

>> Neoliberal Politikalar ve Laiklik Mücadelesi: Dr. Yasin Durak-7 Mart

>> Rejimin Restorasyonu ve Demokrasi Mücadelesi: SOL Parti PM Üyesi Alper Taş-14 Mart

>> Neoliberal Politikaların Sonu ve Nasıl Bir Kamuculuk: Dr. Anıl Aba-21 Mart

sol-parti-den-aydin-ileri-sol-siyaset-forumu-985293-1.

AYDIN İLERİ KİMDİR?

BirGün yazarı ve dostu, araştırmacı-yazar Aydın İleri, 22 Ocak’ta koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti. Eski Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Kütüphanecilik Bilim Uzmanı Aydın İleri, yaşamını yitirdiğinde henüz 44 yaşındaydı. SOL Parti üyesi de olan İleri’nin 2006 yılında yayımlanan ‘Eşekle Gelen Aydınlık’ isimli bir araştırma inceleme kitabı, 2010 yılında yayımlanan ‘Olimpos Öyküleri’ isimli ortak öykü kitabı, ‘80’lerde Çocuk Olmak’ ve ‘90’lar Çocuk Mu Genç mi?’ isimli kitap çalışmalarında bir deneme-anısı, bulunuyor. İstanbul’da yaşayan Aydın İleri, demokratik kitle örgütlerinde gönüllü çalışmalarını uzun süre devam ettirirken aynı zamanda Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Okul Kütüphanecileri Derneği Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, Çocuk Müzeleri Derneği üyesi olarak görev yaptı. Kütüphaneci Filiz Yüksel İleri ile evli olan Aydın İleri’nin Umut Barış adında bir de oğlu var.