Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP’li rektöre karşı yapılan eylemler ardından gençlerin gözaltına alınmasına SOL Parti tepki gösterdi. SOL Parti, “Kayyum rektöre karşı Boğaziçi Üniversitesi önünde okulunu savunan öğrencilerin yanındayız” dedi.

SOL Parti’den Boğaziçi gözaltılarına tepki: Gençlik bu kelepçeyi kıracak!

28 gencin, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’yu protesto ettiği için gözaltına alınmasına SOL Parti’den tepki geldi. Öğrencilerin serbest bırakılması çağrısı yapan SOL Parti, “Üniversitenin kapısına vurulan kelepçeyi, öğrencilerin mücadelesi kıracaktır” dedi.

SOL Parti’den yapılan açıklama şöyle:

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN

Gençlik bu kelepçeyi kıracak!

2015 seçimleri için İstanbul’da AKP aday adayı olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak Saray tarafından atanması sonrası başlayan tepkiler dün Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin büyük direnişi ile sürdü. Bu direnişi engelleyemeyen polis ve güvenlik birimleri çareyi okulun kapısına kelepçe takmakta buldu. Bugün de sabah saatlerinden itibaren 28 öğrenciye yönelik bir gözaltı dalgası başladı, 11 öğrenci sabaha karşı evinden alınıp karakola götürüldü.

Üniversiteleri kendi gerici, baskıcı, piyasacı zihniyetini egemen kılmak için bir süredir dizayn etmeye çalışan AKP-Saray rejimi, akademisyenleri sürüp atama rektörlerle okulları kontrol altına almaya çalışıyor. Buna karşı gelişen tepkileri gözaltı ve soruşturma dalgalarıyla kırmak istiyor. Her gün yenisi açılan tarikat cemaat bağlantılı özel üniversiteler yetmezmiş gibi kamu üniversiteleri de halk çocuklarına kapatılıyor.

Gençliğin her alanda yükselen öfkesi, istibdat rejiminin zorbalıkları ile baskı altına alınmaya çalışılıyor.

Gözaltına alınan öğrenciler acilen serbest bırakılmalıdır. Üniversitenin kapısına vurulan kelepçeyi, öğrencilerin mücadelesi kıracaktır. Kayyum rektöre karşı Boğaziçi Üniversitesi önünde okulunu savunan öğrencilerin yanındayız. Piyasacılığa, gericiliğe, baskıya karşı özgür, demokratik, özerk üniversite mücadelesini büyütelim.