SOL Parti Burhaniye İlçe Örgütü, belediyeye ait yaklaşık 24 dönümlük zeytinlik bir arazinin AVM yapımı için türkücü İbrahim Tatlıses'in firmasına verilmesi ve İskele Meydanı’na da 11 katlı otel yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "AVM projesi iptal edilmelidir. 11 katlı otel projesi iptal edilmelidir. Burhaniye halkına kulak verin" denildi.

SOL Parti'den Burhaniye'deki AVM ve otel projesine tepki

BİRGÜN EGE

Balıkesir Burhaniye'de belediyeye ait yaklaşık 24 dönümlük zeytinlik bir arazinin, AVM yapımı için türkücü İbrahim Tatlıses'in firmasına verildi. AVM projesinin ardından İskele Meydanı’na da 11 katlı otel yapılmak istenmesine SOL Parti Burhaniye İlçe Örgütü’nden tepki geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Burhaniye Madra Dağı'nın eteklerinden Kazdağları'na el sallayan zeytinyağıyla, hayvancılığıyla, betonlaşmaya direnen sahil mahalleleriyle demokrat nitelikli insanların keyifle huzurla yaşadığı sakin huzurlu bir Kuzey Ege Körfez kasabasıdır ilçesidir. Bütün Körfez inşaat yağmasıyla yok olmuş kirlenmişken bugüne kadar yerel yönetimler demokrat sol kimlikli üyeleri ve başkanlarıyla özellikle sahilini korumuş ve bölgede nefes alan belki de tek yer olarak kalmıştır” denildi.

Üç yıl boyunca yerel yönetimin yaptığı olumlu işler olmasına rağmen AVM ve otel projelerinin gündeme gelmesi eleştirilen açıklamada, “Bu iki proje Burhaniye halkı için, Burhaniye'nin geleceği için yaşamsal önem taşımaktadır. Sevgili Başkan ve CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız Burhaniye halkından AKP karşıtlığı, rantçı değil halkçı belediye, halk için halkla beraber diyerek oy aldılar, seçildiler. Zeytin ağaçları içinde bir AVM, neredeyse denizin dibinde 11 katlı bir otel anlaşılmaz kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Bugün acilen yapılması gereken 'Söz yetki karar iktidar halka’ şiarından hareketle öncelikle şehir plancıları, mimarlar odası, akademisyenlerden görüş alınmalı. Burhaniye'nin siyasi iradesini oluşturan Emek ve Demokrasi Bileşenleri ile görüş alışverişi yapılmalı, Kent Konseyi Mahalle Meclisleri üzerinden halk toplantıları yapılmalı ortak akıl ve ortak iradenin ortaya çıkması sağlanmalıdır. Burhaniye Belediye Başkanı ve meclis üyelerine buradan kesin bir dille sesleniyoruz: AVM projesi iptal edilmelidir. 11 katlı otel projesi iptal edilmelidir. Tarihe geçecekseniz her anlamda katılım sağlayın. Kararları birlikte alalım, böyle geçin. Burhaniye halkına kulak verin.”