SOL Parti Bodrum İlçe Örgütü, Cennet Koyu için Bodrum Belediyesince Cengiz İnşaat’a verilen inşaat ruhsatına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Bodrum, on yıllardır onca çabamıza karşın rantçı, talancı, doğa ve emek düşmanı çetelerce yok ediliyor” denildi.

SOL Parti’den Cengiz İnşaat'a verilen ruhsata tepki

BirGün EGE

Cengiz İnşaat’ın Bodrum’a bağlı Gölköy Mahallesi'ndeki Cennet Koy'da koruma altında olan 678 bin metrekarelik araziye yapmayı planladığı turistik tesis ve rezidans için verilen ruhsata SOL Parti Bodrum İlçe Örgütü tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, “Son günlerde Bodrum, Gökburun Cennetine verilen şaibeli ruhsat skandalı ile çalkalanıyor. Bodrum, on yıllardır onca çabamıza karşın rantçı, talancı, doğa ve emek düşmanı çetelerce yok ediliyor. Doymadılar. Yarımadanın nefes alacağımız ne kadar yeşil kalmış alanı varsa betonlamak için hava araçlarıyla tespit peşindeler. Beşli çete şimdi de Bodrum’un neresine ne koyacaklarının planlarını uygulama peşinde” denildi.

Mahkeme kararlarını ve hukuku tanımayan Bodrum düşmanları karşısında yerel yöneticilere de tepki gösterilen açıklamada, “Gökburun cennetine koştura koştura 4 günde inşaat ruhsatı veriyorsunuz. Size mi kaldı çekirgeler sürüsüne ruhsat vermek. Yüreklice direnseydiniz ruhsatı vermeseydiniz. Ruhsatı bakanlıktan alsalardı. Biz de Bodrum halkıyla birlikte arkanızda dururduk. Şimdi talancı çeteler ‘Siz karşı çıktınız. Biz Kılıçdaroğlu’na rağmen CHP’li belediyeden ruhsat aldık’ diyorlar. Bu vebalin altından kalkamazsınız. Yol yakınken bunlarla iş birliğinden geri dönün” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Karaova’da, Kurudere’de, Mumcular’da madencileri topraklarından attığında devrimciler, köylülerinin yanındaydı. Onlarla birlikte dövüştü. Kesire Burnunda binlerce dönüm arazi Orhan Aslıtürk’e peşkeş çekilirken, devrimciler fiili ve hukuki mücadelesi ile Türkbükü ve Gölköy köylülerinin yanındaydı. Bugün de SOL Parti, Bodrum’un her karış toprağını savunmak için görev başında. Goca Bodrum’lular neredesiniz? Kahvaltılardan başınızı kaldırın. Yarın çocukluğunuzdan elimizde ne Bodrum mandalinası nede zeytin kalacak. Yiyecek betondan başka bir şey bulamayacaksınız. Bizlere bu doğa atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın emanetidir. Bodrum’da talancılar değil doğa kazanacak.”