SOL Parti Denizli buluşmasında konuşan Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen, “Siyasal İslam tüm Ortadoğu ve Türkiye’de çöküyor. Yeni yüzyılı örgütleyecek bir inatla ve özgüvenle mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

SOL Parti’den Denizli Buluşması: Siyasal İslam ülkede çöküyor

Uğur Kurnaz

SOL Parti tarafından memleketin pek çok noktasında kuruluş ve örgütlenme çalışmaları kapsamında sürdürülen SOL Buluşma, dün Denizli’de gerçekleşti. Merkezefendi Belediyesi İrnaz Vadisi’ndeki kahvaltıda bir araya gelen SOL Parti üyeleri, kahvaltı sonrası SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve Gizem Gül Kürekçi’nin katılımıyla SOL Buluşma’yı gerçekleştirdi.

Türkiye’yi bu iktidardan kurtardıktan sonraki sürecin önemli olduğunu ve bu düzende kim iktidara gelirse gelsin çözüm bulamayacağının altını çizen Önder İşleyen, “Ülkenin içinde bulunduğu duruma karşı ancak gerçek bir sol çözüm bulabilir, bu düzenin içinde bir çözüm bulmak mümkün değil. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üzerinden son dönem gerici kuşatma giderek arttı. Buna karşı ses çıkarmayanlar, laiklikle derdi olmayanlar bu ülkeye sorunları konusunda çözüm bulamaz. Siyasal İslam tüm Ortadoğu ve Türkiye'de çöküyor. Yeni bir yüzyılı örgütleyecek bir inatla ve özgüvenle mücadele etmemiz gerekiyor. Bu iktidardan kurtulmak ve devrimci yeniden kurtuluşu sağlayacak gücü kendimizde bulmalıyız” dedi.

Her alanda mücadeleyi örgütleyecek bu gerici kuşatmayı kırmak zorunda olduklarını söyleyen Gizem Gül Kürekçi ise, “İktidarın baskıları en çok kadınları etkiledi. Bugünkü gerici rejim, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadınların kazanımlarını ortadan kaldırmaya girişti. Her alanda mücadeleyi örgütleyecek bu gerici kuşatmayı kırmak zorundayız. Bunun da tarihsel örnekleri var, Fatsa örneği var. Fatsa'da düşüncelerimiz ile yaptıklarımız arasındaki makasın en çok kapandığı, halkın taleplerine doğrudan yanıt üretebildiği bir mücadele ortaya kondu. Sol, bunlardan güç alarak geleceği her alanda yeniden kurmalıdır” dedi.

Seçim, mücadele süreci

Öte yandan SOL Parti, örgütlenme çalışmaları kapsamında son olarak İstanbul Avcılar ilçe binası açtı. Açılışa SOL Parti, Parti Meclisi Üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Leyla Koç Üzüm katıldı. Açılışta konuşan Üzüm, “Türkiye için hayati bir dönemdeyiz. Bu tek adam düzeni ve diktasına son vermek için omuz omuza mücadeleyi büyütmeliyiz. Avcılar deprem bölgesi. Rant kapısı olan Kanal İstanbul projesini inatla bize dayatıyorlar. Doğayı, insanı, tüm canlıları yok etmeye çalışan bu düzeni değiştirmemiz için örgütlü bir seferberliğe ihtiyacımız var” dedi. Ardından söz alan Alper Taş ise şu ifadeleri kullandı: “2023 seçimleri olur mu olmaz mı, erkene çekilir mi çekilmez mi bilmiyoruz ama biz seçimi bir mücadele süreci olarak görüyoruz. Türkiye seçimi bir mücadele süreci olarak görüyor. 2023 basit bir seçim değil. Çünkü Cumhuriyetin 100’üncü yılı. Bizim de SOL Parti Kongresi’nde bahsettiğimiz gibi Cumhuriyet’in 100. yılında devrimci demokratik cumhuriyet kuracağız. SOL Parti’nin en başa alması gereken konu, baş çelişki siyasal İslamcı rejim. Bu çelişkiye karşı direnen geniş halk kitleleri var. SOL Parti’nin önüne koyduğu görev siyasal İslamcı rejimi yenmektir. Bu siyasal İslamcı rejimi yenmeyi öteleyen, önemsemeyen herhangi bir tutum almamız olanaksız. Geziden bu yana geliştirdiğim dirençle siyasal İslamcı rejimi yeneceğiz.”