SOL Parti'den, Diyanet'in Bodrum'daki külliye inşaatına tepki

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Bodrum’da yapımına başladığı ve 100 milyon liraya mal olacak külliyeye tepkiler sürüyor.

Külliyenin bulunduğu Kargı'da basın açıklaması düzenleyen Bodrum SOL Parti üyeleri, “4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, bu doğa harikası bölgeye külliye yapmanın anlamsızlığı ortadadır, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

"Bodrum’da binlerce insan işsizlikle boğuşurken, Bodrum esnafı kan ağlarken öncelik külliye değil, Bodrum halkının sağlığıdır, Bodrum halkının ekonomik yaşamını sürdürmesidir" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Saray kendisine aşı yaptırırken, halkı aşısız, işsiz ve kuru ekmeğe muhtaç duruma terk etmiştir. Bodrum‘da kapanan restoran, kafe, bar gibi yerlerde çalışan binlerce çalışan zor durumdadır. Diğer ülkeler vatandaşlarına ve esnafına sürekli biçimde destek sağlarken mevcut iktidar fildişi kulesinden halkın arasına girememektedir. Bu nedenlerden dolayı Bodrum SOL Parti üyeleri olarak Bodrum’da külliyeye hayır diyoruz. Tüm Bodrum halkını ve sivil toplum kuruluşlarını duyarlılığa çağırıyoruz.”