SOL Parti, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin yaptığı açıklamada "Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler" diyen AKP'li Cumhurbaaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi, SOL’da Yürek Var afişi ile istifa çağrısı yaptı.

SOL Parti'den Erdoğan'a yanıt: SOL'da yürek var, Cumhurbaşkanı istifa

SOL Parti, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yürekleri olsa Cumhurbaşkanı istifa diyecekler’ sözüne yanıt verdi. SOL’da Yürek Var afişi ile istifa çağrısı yapan SOL Parti, bu çağrıyı pankartlarla mahallelere de astı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş ve Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin, "Önüme gelen dokuz adaydan biri olan Melih Bey'in atamasını ben yaptım. Bazı televizyon kanalları çıkıp sürekli istifa etmelidir diyor. Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Twitter’da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi, yurttaşların kısa sürede attığı binlerce tweetle gündemlerde birinci sıraya yükseldi.

SOL Parti, Erdoğan’ın ‘Yürekleri olsa Cumhurbaşkanı istifa diyecekler’ sözüne yanıt verdi, SOL’da Yürek Var afişi ile istifa çağrısı yaptı.