SOL Parti, Gebze Kent Meydanı'nda hayat pahalılığı ve zamlara karşı "Artık Yeter" diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

SOL Parti'den Gebze’de ‘Artık yeter’ eylemi

ALİ ERAY ÇELİK

Hayat pahalılığına ve zamlara ‘artık yeter’ diyen SOL Parti Gebze İlçe Örgütü, basın açıklaması gerçekleştirdi.

SOL Parti adına basın açıklamasını okuyan Fatma Aydoğan, "Ülkeyi yönetenler büyüme rekorlarından, şahlanan Türkiye’den bahsediyor. Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor" diyerek yandaş patronların zenginleşirken halkın yoksullaştığını vurguladı.

Alım gücünün düştüğünü söyleyen Aydoğan, "Her gece yarın nelere zam gelecek, eriyen ücretlerimizle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle yatıyoruz. Her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula dönüyor" dedi.

Aydoğan, TBMM’de görüşülecek olan Bütçe’ye işaret ederek "Oluşturulacak bütçeler ile işçiler, memurlar, asgari ücretliler, emekliler, EYT'lilerin oluşturduğu çoğunluk korunabilir. Ne yazık ki Türkiye’de yıllardır bütçeler ülke kaynaklarının, emekçilerden, halktan alınan vergilerin sermayeye-patronlara, yandaşlara aktarılmasının bir aracı haline dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

HALKIN CEBİNDEN ALINAN VERGİLER PATRONLARA, YANDAŞ MÜTEAHHİTLERE VERİLİYOR

Aydoğan, "Bizim cebimizden alınanlar işverenlere-patronlara, yandaş müteahhitlere teşvik, prim desteği, ‘hazine garantisi’, ve faiz olarak aktarılmaktadır. Bizim cebimizden alınanlarla milyonlar yoksullaşırken, bir avuç şirket şahlanmaktadır" diyerek halktan alınan vergiler, patronlara, yandaş müteahhitlere aktarıldığını vurguladı.

YANDAŞ VAKIFLARA-CEMAATLERE AKTARILAN PARALAR, HALK İÇİN KULLANILSIN

Aydoğan, "Bizim cebimizden alınanlar, bir avuç yandaşın aldığı beş rakamlı, üçer beşer maaşa, itibar adı altındaki şatafata, yandaş vakıflara-cemaatlere aktarılmaktadır. Oysa bütçe işçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, küçük esnaf, çiftçiler, dar gelirliler, yani bu halkın “geçinemiyoruz” diyen büyük çoğunluğunun nefes alması için kullanılmalıdır” dedi.

Geçinemiyoruz diyen herkesi omuz omuz mücadeleye çağıran Aydoğan "2022 bütçesi ve asgari ücreti belirlenirken “geçinemiyoruz” diye haykıran milyonları talepleriyle omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz. Bizlere dayatılan satış sözleşmesini ve TÜİK’in manipüle ettiği enflasyon rakamlarını kabul etmiyoruz. Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.