SOL Parti Hatay İl Örgütü, Hatay’da alınmayan önlemler sonucu meydana gelen ve dört kişinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, önlemlerle “kader olmayan” bu ve benzeri kazaların önlenebileceği vurgulandı.

SOL Parti’den Hatay’da 4 kişinin hayatını kaybettiği kazaya tepki: İhmaller sonucu meydana gelmiştir!

SOL Parti Hatay İl Örgütü, Hatay’da ihmal sonucu yaşanan ve dört kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazaya ilişkin bir açıklama yaptı. Yaşanılan kazanın ihmaller neticesinde yaşandığı kaydedilen açıklamada, alınacak önlemlerle “kader olmayan” bu ve benzeri kazaların önlenebileceğine dikkat çekildi

Açıklamada, mahallede yol boyunca hiçbir alt ve üst geçidin olmadığı da aktarılarak şu önlemlerin alınması gerektiği bildirildi:

► Gerekli yerlere alt ve üst geçitler yapılmalı

► Ağır tonajlı araçların geçişi yasaklanmalı veya denetlenmeli

► Ağır tonajda araçların transit geçişleri için çevre yolu yapılmalı

sol-parti-den-hatay-da-4-kisinin-hayatini-kaybettigi-kazaya-tepki-ihmaller-sonucu-meydana-gelmistir-870469-1.

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın Defne ilçesinde freni boşalan bir vinç, virajı alamayarak karşı şeride geçmiş ve hem seyir halindeki bir taksiyi hem de park halindeki araçlara çarpmıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından kaza yerine giden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, şehir içine ağır tonajlı araçların girmesinin yasak olduğunu belirterek; “Umarım bir daha böyle bir kaza yaşanmaz. Bu yol meskun mahalde. Ağır tonajlı araçların burayı kullanması yasak. Ama buna rağmen bu araçlar sokağa çıkma yasağına rağmen buradan geçiyorsa bunun bir sorumlusu olmalı” ifadelerini kullanmıştı.