SOL Parti, ortaya çıkan hukuksuzluklar, yolsuzluklar ve kirli ilişkiler ile mücadele etmek için bir yurttaş seferberliği başlattı. Ülkenin aydınlığa çıkması için imza kampanyasından halk buluşmalarına kadar uzanan bir mücadele çağrısı yapıldı.

SOL Parti'den 'Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği'

SOL Parti, son bir aydır ortaya dökülen birçok yolsuzluk, mafya ile girilen kirli ilişkiler ve devletin her yanına yayılan hukuksuzluklara karşı mücadele çağrısı yaptı. "Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği" başlığıyla yapılan çağrıyla; "anayasanın dahi askıya alındığı, anti-demokratik bulduğumuz yasaların bile uygulanmadığı, yargı bağımsızlığından eser kalmadığı" bir karanlık tabloya karşı geri adım atılmayacağı ifade edildi.

Bir imza kampanyasının da yer aldığı çağrı, yolsuzluk raporları oluşturulması, dava süreçleri ve yurttaş buluşmalarını da kapsayan bir mücadeleyi içeriyor.

"'Nasıl olsa ilk seçimde gidiyorlar' aymazlığına kapılmadan, 'Hukuk hemen şimdi!' demenin tam zamanıdır. Sözü edilen cinayet, tecavüz, rüşvet, haraç, uyuşturucu kaçakçılığı, kendilerinin 'çökme' tabir ettiği kamu mallarına el koyma gibi tüm cürümlerin soruşturulmasını, bütün bu suç zincirinin aydınlatılmasını, ucu kime dokunursa dokunsun cümle sorumluların yargılanmasını talep ediyoruz" denilen çağrı metninin tamamı şöyle:

Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği

Tüylerimiz ürpererek ülkemizde hukuksuzlukların, yolsuzlukların, kirli ilişkilerin korkunç boyutlara gelmesine tanık oluyoruz. “Vatan, millet, bayrak, mukaddesat” nutuklarının gölgesine sığınan siyasetçilerin, bürokratların, mafya mensuplarının işbirliği içerisinde ağır suçlara ortak olduğunu görüyoruz.

Birçok yönleriyle eleştirdiğimiz anayasanın dahi askıya alındığı, anti-demokratik bulduğumuz yasaların bile uygulanmadığı, yargı bağımsızlığından eser kalmadığı açıkça ortada. Bu ülkede suç ve ceza neredeyse sadece muhalif politikacılara, gazetecilere, bilim insanlarına, başkanlık rejimine itirazını yükselten sade yurttaşlara uygulanır hale geliyor.

Biz bu ülkenin temiz, dürüst, demokrasiden ve özgürlüklerden yana yurttaşlarıyız.

Korkmadan, çekinmeden, geri adım atmadan, bu karanlığın üzerine gitmek, ülkemizi aydınlığa çıkarmak sorumluluğunu hissediyoruz. Olan biteni aksiyon dizileri gibi izlemeye, sessiz kalmaya artık hakkımız bulunmadığının farkındayız.

Eğer bugün susarsak; toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek.

Öyleyse, bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele edenlere vicdan borcumuzun, kendimize saygımızın, gelecek kuşaklara sorumluluğumuzun gereği olarak bundan böyle asla susmayacağımızı, geri adım atmayacağımızı, bu işin peşini bırakmayacağımızı bugün buradan ilan ediyoruz.

“Nasıl olsa ilk seçimde gidiyorlar” aymazlığına kapılmadan, “Hukuk hemen şimdi!” demenin tam zamanıdır. Sözü edilen cinayet, tecavüz, rüşvet, haraç, uyuşturucu kaçakçılığı, kendilerinin “çökme” tabir ettiği kamu mallarına el koyma gibi tüm cürümlerin soruşturulmasını, bütün bu suç zincirinin aydınlatılmasını, ucu kime dokunursa dokunsun cümle sorumluların yargılanmasını talep ediyoruz.

Suçluların cezalandırıldığı; toplumda adalet duygusunun güçlendiği; hakkın, hukukun, liyakatin tekrar egemen kılındığı, yıkılan kurumsal yapıların onarıldığı temiz bir Türkiye istiyoruz. Bu güzel topraklarda eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, laikliğin egemen olduğu pırıl pırıl günlere ulaşana kadar tüm bedelleri göze alarak mücadeleye kararlıyız.

Karanlığı aydınlığa çıkarmak, sorumluların yargılanmasını sağlamak üzere Araştırma ve Hukuk Komisyonları oluşturarak bu konuya araştırmak ve davalara dönüştürmek için harekete geçiyoruz. Bu yurttaş seferberliğine imza atarak güç veriyoruz. Her gün ülkenin kaderi hakkında mafyanın, çetenin, tarikatların, soyguncuların ettiği sözlerle ufku kararan Türkiye’yi gelin halkın sesiyle aydınlatalım.

SOL Parti'nin açtığı imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.