SOL Parti’den Kumluca’da zamlara karşı imza kampanyası: Zamlar tarımı da bitiriyor

BirGün ANTALYA

SOL Parti Antalya İl Örgütü zamların gere alınması talebiyle başlattığı imza kampanyasını sürdürüyor. Döşemealtı’nda startı verilen imza kampanyası Kumluca ilçesinde de başladı. Kumluca Cuma pazarı önünde yurttaşlarla buluşsan SOL Parti Kumluca İlçe Örgütü yurttaşlardan destek istedi.

İmza kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan SOL Parti Kumluca İlçe Başkanı Musa Panuş “Kumluca tarım emeğinin yüksek olduğu bir ilçe zamlar en çok üreticileri vuruyor” dedi. Musa Panuş, “Yapılan zamlarla mazotun litresi 15 liraya dayandı. Gübrelerin tonu ortalama 14-15 bin lira. Daha yüksek fiyatlı olanlar da var. Hayvan gübresi bile bin lirayı geçti. Sulama için kullanılan elektrik yapılan zamlarla kullanılamaz noktaya geldi. Devletin kontrolündeki elektrik, doğalgaz, mazot gibi temel girdilerin fiyatını artıran hükümet, tarımda üretimin bitişine sebep oluyor. Bu temel girdilerde fiyatlar artınca otomatik olarak tüm ürünlerde, fiyatlar artıyor” dedi.

Panuş, şöyle devam etti: “Elektrik zamları yüzünden çiftçi sulama yapamayacak noktaya geldi. Elektriğe 150 kWh kadar yüzde 52 daha fazla tüketene yüzde 127 oranında zam yapıldı. Tarımsal sulama abonelerine yapılan zam yüzde 92. Yani sadece sulamadan dolayı çiftçinin elektrik faturası yaklaşık iki katına çıktı. Ardı ardına gelen zamlarla baş edemeyen çiftçilerimiz maalesef üretimden yavaş yavaş elini çekiyor. İktidarın tüm yerli ve milli söylemine rağmen kendi çiftçisini bitiriyor. Çiftçinin tarımdan çekilmesi demek daha çok ithalat ve gıda ürünlerine daha çok zam demektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 150 kWh elektrik yardımı uygulamasının 210 kWh çıkarılmasının bir aldatmaca olduğunu ifade eden Musa Panuş, “Bu bir çözüm değildir bu bir aldatmacadır. Faturalar yüzde 50 zamlı gelmeye devam edecek. Bu soyguna son verilmek isteniyorsa elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamlar derhal geri alınmalıdır. Elektrik şirketleri kamulaştırılmalıdır. Zamları geri aldıracağız. Birlik olursak başarırız, 24 Şubat’ta zamların geri alınması için açacağımız dava için halkımızı imza kampanyamıza güç vermeye çağırıyoruz” dedi.