Mersin'de bir polisin yaşamını yitirmesine neden olan silahlı saldırıyı kınayan SOL Parti, “Ezilen halkın birliği ve dayanışmasını zayıflatacak; toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecek her tür adım iktidar politikalarına su taşımak dışında bir anlam ifade etmez” dedi.

SOL Parti’den Mersin’deki saldırıya kınama

SOL Parti, dün Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine PKK mensupları tarafından gerçekleştirdiği belirtilen saldırıyı kınadı.

SOL Parti’nin açıklamasında, “Ezilen halkın birliği ve dayanışmasını zayıflatacak; toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecek her tür adım iktidar politikalarına su taşımak dışında bir anlam ifade etmez” denirken 2015’teki 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki dönem hatırlatıldı. Açıklamada, “7 Haziran’dan 1 Kasım’a 2015’te yaşanan şiddet ortamının yarattığı sonuçlar ortada. Ülkemizin böyle bir kaos iklimine bir kez daha sokulmasına karşı herkesi sorumlu davranmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

SOL Parti’nin yaptığı açıklama şöyle:

Mersin’de yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Türkiye tarihinin en kritik seçim süreçlerinden birisiyle karşı karşıya. İktidarın kutuplaştırmaları derinleştirerek ve baskı politikalarını arttırarak ülkeyi olağanüstü koşullar içinde seçimlere taşımaya çalıştığı açık. Ezilen halkın birliği ve dayanışmasını zayıflatacak; toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecek her tür adım iktidar politikalarına su taşımak dışında bir anlam ifade etmez.

UYARIYORUZ!

7 Haziran’dan 1 Kasım’a 2015’te yaşanan şiddet ortamının yarattığı sonuçlar ortada. Ülkemizin böyle bir kaos iklimine bir kez daha sokulmasına karşı herkesi sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Bir arada yaşamı zedeleyen her tür girişim karşısında ezilen halkın birliğini ve dayanışmasını geliştirme sorumluluğuyla bu şiddet eylemini kınıyoruz.

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yaklaşan bir araçtan inen kişiler, buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisler, PKK’li oldukları belirtilen saldırganlara karşılık verdi, çatışma çıktı. Saldırı sırasında polis memuru Sedat Gezer yaşamını yitirdi, bir polis ise yaralandı. Saldırganların ise yanlarındaki bombayla kendilerini patlattığı belirtildi.