İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yarın gerçekleşecek olan devrimci demokratik cumhuriyet mitingine tüm halkı davet eden SOL Parti İzmir İl Başkan Semih Taşcan “İşçiler, ilericiler, emekçiler, devrimciler, yurtseverler birleşelim. Haramilerin saltanatına son vermek için birleşelim” dedi.

SOL Parti’den miting çağrısı: Devrimci demokratik cumhuriyet için birleşelim

YAĞMUR BERİL VAROL

İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yarın saat 15.00’te ‘devrimci demokratik cumhuriyet’ şiarıyla gerçekleşecek olan mitinge SOL Parti İzmir İl Başkanı Semih Taşcan, tüm halkı davet ettiğini SOL Parti İzmir İl Binası’ndan duyurdu.

Mitinge gelecek yurttaşlar saat 14.00’da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı kavşağında toplanacak. Miting öncesi yurttaşları SOL’da birleşmeye davet eden Taşcan, tek adam rejiminin getirdiklerini konuşurken halkı artık dur demeye mitinge davet etti.

Tek adam rejiminin ülkeyi her alanda krize sürüklediğini söyleyen Taşcan, “Ekonomi dikiş tutmuyor. TL tarihin en büyük değer kaybını yaşıyor. Yanlış dış politika ülkemizi Suriye’de Afganistan’da ateş çemberinde tutuyor. Kayırma, rüşvet, yolsuzluklar çetelerle örülü bin bir türlü rezillik ortalığa saçılıyor. Bir avuç sömürücü zorba kamu birikimlerine el koyarak derelerimizi, ormanlarımızı kıyılarımızı yağmalayarak saltanat sürüyor. Krizin faturasını ise halk ödüyor! Gençler başını sokacak ev yurt bulamıyor. Bu harami düzeni emekçi halka baskı ve sefalet, bir avuç para babasına saltanat demektir. Artık yeter. İşçiler, ilericiler, emekçiler, devrimciler, yurtseverler birleşelim. Haramilerin saltanatına son vermek için birleşelim. Ülkemizi tek adam rejiminden kurtarmak için birleşelim” ifadelerini kullandı.

"Emekçi halkın laik, bağımsız, devrimci demokratik cumhuriyetini kurmak için SOL’da birleşelim" diyen Taşcan, “Tek kişinin değil halkın yönettiği bir demokrasi için, Kaynakların bir avuç sömürücüye değil, halka aktarıldığı eşit bir ülke için, Devlet içindeki tarikat ve cemaatlerin dağıldığı laik bir gelecek için, sömürücü emperyalist tekellerin ABD ve NATO’nun kovulduğu gerçek bir bağımsızlık için, herkese iş, aş ve insanca yaşanabilir bir ücretin güvence altına alındığı, emek egemen bir düzen için, Ege Bölgesi’nde yaşanan çevre kirliliğine karşı, doğanın talan edilmesi ve ranta açılmasına karşı yaşamı savunmak için, tarımda yaşanan sömürüye karşı, çiftçinin insanca yaşam mücadelesi için, tüm Ege Bölgesi’nden geliyoruz. Trabzon’da ki umudu ve cesareti egeye taşıyoruz, Bornova Meydanı’yla buluşturuyoruz’’ şeklinde konuştu.