SOL Parti Rize buluşmasında konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş son dönemde yaptığı açıklamalara atıf yaparak, "Diyanet İşleri Başkan’ları var. Diyor ki, ‘dini bireyle Allah arasına sıkıştırmak istiyorlar’. Evet, dini kendisi gibi din bezirganlarının, din sömürücülerinin elinden alıp insanların kendi dünyasına teslim etmek istiyoruz. Bakın Laiklik yoksa Taliban var!" dedi.

SOL Parti’den Rize buluşması: Laiklik yoksa Taliban var

SOL Parti tarafından memleketin pek çok noktasında kuruluş ve örgütlenme çalışmaları kapsamında sürdürülen SOL Buluşma, dün Rize’nin Pazar ilçesinde gerçekleşti. Moderatörlüğünü SOL Parti Rize İl Başkanı Ahmet Haşim Parlak’ın yaptığı buluşmaya SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına 68 devrimci gençlik hareketinin içindeyken katledilen Battal Mehetoğlu’na atıfla başlayan İşleyen şunları söyledi:

“ ‘Gece hasır ördük, gündüz sattık. Damımızı, 10 bin liraya ipotek ettim ki Battal okuya, bizi kurtara! Ben yürekli Battal yetiştirdim. Vatanı kurtaracak, ekmek parası kazanacak. Hani Battal’ın katili’ Bu sözler Battal’ın annesi, İnsaf ananın sözleri. Katli Vacip kitabında Battal’ın katili ayrıntılı anlatılıyor. Onlar, Battal’ı katledenler bugün iktidardakilerin ve onların çevresindekiler. Biz, işte o damını ipotek edip evladını okutan o ananın çocukları; Battal gibi yüreği halk ve memleket sevgisiyle dolu devrimcilerin; onlar da bizim katillerimiz. ABD tezgahlarında yetiştirilip devrimcileri katlederek iktidara gelip bugün memleketin bağrına bir zehirli hançer gibi saplandılar.

Bizim sorumluluğumuz memleketin bağrına saplanmış bu zehirli hançeri oradan söküp almak. O zehri bu memleketin her yanından temizlemek. Türkiye için hayati önemdeki bu dönemde bu harami düzenine, bu tek adam diktasında son vermek için omuz omuza mücadele etmek zorundayız. Bir felaket rejimi kurdular. Bakın şimdi bu yağan yağmura eskiden bereket derdik, şimdi her yağmur yağdığında yüreğimiz ağzımızda bekliyoruz. Yağmuru dahi ölümle anılır kılan bu felakete hep birlikte son vereceğiz. Ama bunun için örgütlü bir toplumsal seferberliğe ihtiyacımız var. Yirmi yıldır bu zalim iktidara karşı direndik, şimdi bu iktidara son verecek bir zafer için birleşik ve örgütlü bir mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz.

sol-parti-den-rize-bulusmasi-laiklik-yoksa-taliban-var-922287-1.
Erdoğan, son günlerde ‘ekonomi çok iyi’ açıklamaları yapıyor. Herhalde birileri ona, sürekli tekrarlarsan insanlar ekonominin iyi olduğuna inanır gibi tiyo verdi! Ama o yalanı söyledikleri insanlar, sabahları çocuklarını okula göndermenin, ay sonunda kira ödemenin derdinde. Milyonlarca genç işsiz ve iş bulamıyor. İş bulan da üç kuruşa, karın tokluğuna çalışmak zorunda bırakılıyor. Hayatın acı gerçekleri bunlar. Onlar şatafat ve lüks içinde bu gerçeklikten bihaberler. Ama onları yenecek olan da bu gerçeğin kendisidir. Bu ülkenin acılı, yoksul bırakılmış milyonların derdini dert eden, derdine birlikte derman arayan devrimciliği bu topraklarda yeniden filizlendirmek de bizim boynumuzun borcu.

Çürümüş bir iktidar var. Bir de son günlerde her gün konuşan bir Diyanet İşleri Başkan’ları var. Diyor ki, ‘dini bireyle Allah arasına sıkıştırmak istiyorlar’. Evet, dini kendisi gibi din bezirganlarının, din sömürücülerinin elinden alıp insanların kendi dünyasına teslim etmek istiyoruz. Bakın Laiklik yoksa Taliban var! Onların bu son günlerdeki heyecanı da Taliban heyecanı. Öyle bir yere geldiler ki bu Ortaçağ barbarlığından, çöküp gitmeye mahkum bu gericilikten heyecanlanıyor. Nasıl Taliban’ın bu yüzyılda bir aparat olmanın ötesinde anlamı yoksa, bu iktidarın da bu ülkenin geleceğinde yeri yoktur.
SOL Parti, kuruluş sürecini sürdürüyor. Bu bir çağrıdır, hayatın her alanında örgütlenmeye, SOL’u birlikte örgütlemeye çağrıdır. Çünkü, bugün bu ülke böyle bir karanlığa boğulduysa en büyük nedeni SOL’un, halkın daha büyük bir örgütlü bir güç olmamasındadır. Bugün tek adam rejimine karşı mücadelemizi deresine sahip çıkan İkizdere’nin, Şavşat’ın direnişinde, gençlerin gelecek çığlığında, kadınların özgürlük mücadelesinde birleşerek, büyüyerek örgütleme zamanıdır.”

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı buluşmada ayrıca EMEP Rize İl Başkanı ve CHP Pazar İlçe Başkanı da söz alarak konuşmalar yaptı.

sol-parti-den-rize-bulusmasi-laiklik-yoksa-taliban-var-922288-1.