Sivas’ta çok sayıda kişi SOL Parti Merkez İlçe Örgütü kuruluşu için bir araya geldi. Etkinlikte konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Başer, karanlığın örgütlü bir güçle sonlanacağının altını çizdi.

SOL Parti'den Sivas'ta coşkulu kuruluş buluşması: Karanlığın üstünde güneş gibi doğacağız

Politika Servisi

Sivas SOL Parti Merkez İlçe Örgütü'nün kuruluşu, çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikle gerçekleşti. Sivas Belediyesi Nikâh Salonunda yapılan etkinlikte Müfit Can Saçıntı’nın “İtiraz Ediyorum” adlı oyunu sahnelendi. Sivas halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe EMEP, Halkevleri ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri de katıldı. Ayrıca etkinlikte SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer de yer aldı.

Kuruluş etkinliğinde ilk olarak Sivas SOL Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Korkmaz söz aldı. Korkmaz konuşmasına SOL Kültür Çalışma Grubu tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğine katılanların kendilerini onurlandırdığını söyleyerek ve konuklara teşekkürlerini bildirerek başladı. Örgütlenmenin önemini belirten Korkmaz, haksızlığa, hukuksuzluğa, emek sömürüsüne, kamu düşmanlığına, ayrımcılığa, taciz ve şiddete karşı çıkan herkesi SOL Parti’de örgütlenmeye davet etti.

Etkinliğin büyük bir dayanışmayla gerçekleştirildiğini belirten Korkmaz, “Bu etkinlik başta SOL Parti Genel Merkez Yönetimi olmak üzere, başka şehirlerde yaşayan tüm Sivaslı dost ve yoldaşların gösterdikleri büyük dayanışmayla ve Sivas’taki SOL Parti üyelerinin ve dostlarının destekleriyle gerçekleşti” diye belirtti.

Korkmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Kuruluş şenliğinin tanıtım çalışmalarında dağıtılan bildirilerde, etkinliğin Sivas’taki demokratların, devrimcilerin ve SOL değerlerin yeniden halkla buluşması için de bir çaba olduğu belirtilmişti. Bu amaca ulaşmak için eksikliklerin sadece dış faktörlerde aranmaması gerektiğini ve sosyalistlerin de kendilerine nerelerde eksik kaldıklarını sormalarının önemine vurgulanıyordu. Bu etkinlikle devrimci demokrat insanların sosyal ve kültürel bir ortamda buluşması, tanışması ve toplumsal sorunların farkına varılması ve özgüvenin güçlendirilmesinin de amaçlandığını belirtiliyordu.”

"BU TOPRAKLAR DEVRİMCİLERİN"

Korkmaz’ın ardından kürsüye çıkan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer de açıklamalarda bulundu. Sivas’ın derin bir tarihsel belleği olduğunu hatırlatan Başer, her şeyden önce Sivas’ın cumhuriyetin kuruluş süreci adımının atıldığı topraklar olduğunu belirtti. Başer, “Bu topraklar Pir Sultanların, Denizlerin, devrimcilerin topraklarıdır. Sivas’ta karanlık hâkim kılınmak isteniyor ancak bu kentte yaşayan aydın insanlar, bu karanlığa karşı eşitlik, özgürlük, barış, kardeşlik ve sevgiyi tekrardan yeşertmek için yine bir araya geldi” diye konuştu.

"KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Ülkenin iyi günlerden geçmediğini belirten Başer şöyle devam etti:

“Gerici karanlık, şiddet, yoksulluk, zamlar, açlık, ayrımcılık ve ötekileştirme ülkeyi kuşatmış durumda. Bu kuşatma 2023 seçimleriyle kalıcılaştırmak isteniyor. Ama biz, bu ülkenin aydınları, gençleri, emekçileri ve şiddet altında inletilen kadınlarıyla birlikte asla ve asla buna izin vermeyeceğiz. Bu sefer oynadıkları oyun sonlanacak. Bu karanlık, bir araya gelen yurttaşların güneş gibi ülkenin üstünde doğmasıyla dağılacak, Sevgi dolu, umut dolu, sımsıcak baharı getiren bir ülke yeniden kurulacak. Bu ülkenin kurulmasının yolu ise örgütlü bir güçle gerçekleşecek. Örgütlü güçle birlikte zamlar, gençleri yaşadığı zorluklar, eğitim ve sağlık hizmetlerindeki problemler, cemaatler ve tarikatların tüm toplumu sardığı, kültür sanat etkinliklerinin yasaklandığı, sanatçıların konserlerinin iptal edildiği bu karanlık dönem son bulacak.”

Taksim saldırısını hatırlatan Başer, “Bu ülkede bir eli yağda bir eli balda olanlar, saraylarda saltanat sürenler 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşattıkları travmayı tekrar su yüzüne çıkarmak istiyorlar. Ancak aynı film farklı dönemlerde benzer etki yaratmaz. 20 yıldır bu ülkenin balına getirmedikleri kötülük bırakmayanlar sandığa gömülmelidir” ifadelerini kullandı.

Taksim saldırısına ilişkin de konuşan Başer, “Geçen hafta Taksim’de patlatılan bomba altı canımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu saldırı nereden ve kimden gelirse gelsin halk düşmanı bir eylemdir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.