SOL Parti, Süleyman Soylu'nun ortaya saçılan kirli iddiaların ardından medyada kendini aklama kampanyasına karşılık verdi. Yapılan açıklamada "Bu akşam bir kez daha ekranlara çıkıp konuşacak olan Süleyman Soylu’ya sesleniyoruz: Artık yeter. Git!" denilerek tepki gösterdi.

SOL Parti'den Süleyman Soylu açıklaması: Konuşma, İstifa et!

Sedat Peker'in Youtube üzerinden mafya siyaset ilişkileriyle ilgil birçok iddia ortaya attığı videolarının hedefindeki Süleyman Soylu, beş günde ikinci kez canlı yayına çıkıyor. Ortaya atılan iddialarla ilgili hiçbir soruşturma açılmazken, Soylu'nun kendini aklamak için yaptığı medya kampanyasına SOL Parti'den tepki geldi. Partiden yapılan açıklamada "Sorumlusunuz, suçlusunuz! Biriniz değil, hepiniz! Konuşma, İstifa Et! denildi.

"DEVLET MAFYALAŞTI"

SOL Parti, tek sorumlunun iddiaların hedefindeki İçişleri Bakanı olmadığını, Saray rejiminin bütününün mafyalaştığını ifade ederek; "Uyuşturucu kaçakçılığından cinayetlere; medyanın el değiştirmesinden marinalara, arazilere el koymaya uzanan tüm kirli ilişkiler ağı Saray rejiminin bir parçasıdır." denildi. Sedat Peker ve Mehmet Ağar'ın da aralarında olduğu mafya liderlerinin Saray rejimi ile işbirliğine dikkat çekilen açıklamada "AKP adına sahnede olan, mitingler düzenleyen, muhalefete tehditler savuran Pekerler, Ağarlar, Çakıcılar ve diğerleri iktidar adına ne tür görevler üstlendiler?" dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Tek adam rejimi altında devlet mafyalaştı, çeteleşti!

Bugün kirli çamaşırlar bir bir ortalığa dökülüyor.

Uyuşturucu kaçakçılığından cinayetlere; medyanın el değiştirmesinden marinalara, arazilere el koymaya uzanan tüm kirli ilişkiler ağı Saray rejiminin bir parçasıdır.

Bugün ortaya atılan iddialarla ilgili hiçbir soruşturma açılmıyor!

Kolombiya’da yakalanan ve Türkiye’ye geleceği Kolombiya’nın resmi makamları tarafından teyit edilen trafiğin ucunda kimler var?

Uyuşturucu ve kirli para trafiklerini kimler organize ediyor?

Medyadan arsalara, limanlara, kıyılara kimler, hangi bağlarla el koydu? Buralara el koymak için mafya ve çeteler nasıl bir işlev gördü?

Özelleştirme ve ihale yağmalarından biriken rantlar nerelere aktarıldı?

Üzeri kapatılan cinayetlerin sorumluları kimlerdir?

AKP adına sahnede olan, mitingler düzenleyen, muhalefete tehditler savuran Pekerler, Ağarlar, Çakıcılar ve diğerleri iktidar adına ne tür görevler üstlendiler?

Bu sorulara hiç kimse yanıt vermiyor. Savcıları, medyaları hepsi susuyor!

Bu ilişkilerin merkezinde olan Süleyman Soylu, hala o koltukta oturmaya, konuşmaya devam ediyor!

Sorumlusunuz, suçlusunuz!

Biriniz değil, hepiniz!

Sarayınız, partiniz, rejiminiz, yandaşınız, çeteniz, tarikatınız hepiniz suçlusunuz!

İstifa edin GİDİN!

Bu akşam bir kez daha ekranlara çıkıp konuşacak olan Süleyman Soylu’ya sesleniyoruz.

Artık yeter. GİT

#KonuşmaİstifaEt

Bilin ki o koltuklarınızdan sizi eninde sonunda halk kaldıracak!

Bu çete düzeninden hesabı hep birlikte soralım. Karanlığı yenmek için hep beraber tuğlayı çekelim, yıkılsınlar!"