SOL Partililer, RTÜK tarafından ekranı karartılan TELE1’e dayanışma ziyaretinde bulundu. “Gerçeğin gücü yıkar sansürü” diyen SOL Partililer, dayanışmaya devam edeceklerini belirtti. Ziyareti gerçekleştiren heyet adına konuşan isimlerden Alper Taş, “Tarih TELE1’i alkışlayacak, RTÜK gibi antidemokratik kurumları, onun başındaki zatı ve onun tepesindeki iktidarı da lanetleyecek. Çok yakın bir zamanda bu gerçekleşecek. Biz bunları yeneceğiz” dedi.

SOL Parti’den TELE1’e dayanışma ziyareti: Gerçeğin gücü yıkar sansürü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından TELE1’e verilen 3 günlük ekran karartma cezasına tepkiler sürüyor.

SOL Parti İstanbul İl Örgütü, söz konusu karar üzerine TELE1’e dayanışma ziyaretinde bulundu. Parti heyeti, “TELE1 Yalnız değildir”, “TELE1 susturulamaz”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları attı.

SOL Parti Meclis Üyeleri Alper Taş ile Leyla Koç Üzüm ve SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen’in öncülüğünde gerçekleştirilen dayanışma ziyaretinde SOL Partililer, “TELE1 yalnız değildir”, “Gerçeğin gücü yıkar sansürü”, “Özgür basın susmaz halk teslim olmaz”, ve “Yaşasın hakikat kahrolsun istibdat” dövizlerini taşıdı.

“TARİH TELE1’İ ALKIŞLAYACAK, RTÜK’Ü LANETLEYECEK”

RTÜK’ün kararını Türkiye’nin geleceğine saldırı olarak nitelendiren SOL Parti Meclis Üyesi Alper Taş şunları söyledi:

“TELE1 ile dayanışma içindeyiz. Çünkü TELE1’in susturulması toplumun susturulmasıdır, bizlerin susturulmasıdır. TELE1’e yönelik saldırı, hepimize ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine yönelik bir saldırıdır. Bunun bilincindeyiz. Bu saldırının nedeni belli. 2023’ü hileyle, kumpasla, provokasyonlarla ve yasaklarla kazanmak istiyorlar. Toplumun sesini, direnç noktalarını bastırmak istiyorlar. TELE1 de toplumun dirençlerinden noktalarından biri. O direnç noktasını susturarak bizim de direncimizi bozmaya ve zayıflatmaya çalışıyorlar. Sekiz ay kora kor bir mücadele olacak. Belli ki AKP ve MHP iktidarı hukuk içinde bir mücadele anlayışıyla hareket etmeyecek. Bel altı vuracak, alttan vuracak. Bizler de bu ülkenin devrimcileri, demokratları ve yurtseverleri olarak, madem AKP ve MHP savaş ilan etti, biz de halkın aktif direnişini örgütleyeceğiz. Halkın kendi öz gücüyle mahallelerde, köylerde, iş yerlerinde 2023’ü hep beraber kazanacağız ve ‘Güle güle’ diyeceğiz. Tarihsel sorumluluğumuz bunu gerektiriyor. Bilsinler ki TELE1’i karartmazlar, gerçek mutlaka kazanır. Özgürlük mutlaka kazanır. Adalet mutlaka kazanır. Merdan Yanardağ arkadaşımız ve diğer emekçi arkadaşlarımız hep bizlerin sesi oldular. Yayın çizgileriyle tarihe adlarını onurluca yazdırdılar. Bu yayınlarıyla gerçek gazeteciliğin, devrimciliğin adını tarihe yazdırdılar. Ama TELE1 hakkında bu kararı verenler tarihin utanç sayfasına adlarını şimdiden yazdırdılar. Tarih TELE1’i alkışlayacak, RTÜK gibi antidemokratik kurumları, onun başındaki zatı ve onun tepesindeki iktidarı da lanetleyecek. Çok yakın bir zamanda bu gerçekleşecek. Biz bunları yeneceğiz.”

“DAYANIŞMAYLA BU KARARTMAYI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen ise “Bu halkın güçlü bir dayanışması var. Bu karanlık iktidara yirminci yılında son vereceğiz. Belli ki planlar yapıyorlar, ondan dolayı TELE1’e karartma cezası veriyorlar, Sansür Yasası’nı getiriyorlar. Bu halkın güçlü dayanışmasıyla TELE1’e yönelik bu karartma kararını boşa çıkartacağız. Her yerde halkın güçlü dayanışmasıyla 2023’te bu iktidara son vereceğiz. Bu halk teslim alınamaz. TELE1 teslim alınamaz. Halk karanlığı parçalayacak ve geleceğe sahip çıkacak. Bu zulüm iktidarına artık son vereceğiz. Halkımızı umutsuzluğa mahkum etmeye çalışıyorlar ama bu karanlık planlar boşa düşecek. TELE1 susturulamaz, TELE1 karanlığa mahkum edilemez” ifadelerini kullandı.

YANARDAĞ: BİZE GÜÇ VERDİĞİNİZ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ziyaretleri için SOL Parti’ye teşekkür etti. Yanardağ şunları söyledi:

“Buraya kadar gelip destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bize güç verdiniz. Sadece TELE1’i değil esas olarak Türkiye’yi karartmaya çalışıyorlar. O karanlıkta halkın iradesini çalmayı planlıyorlar. O yüzden TELE1 gibi bağımsız medya kuruluşlarını susturmak halkı susturmak anlamına geliyor. SOL Parti’ye ve Emekliler Sendikası’ndan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”