Karadeniz halkı, deresine, ağacına, toprağına ve emeğine sahip çıkmak için SOL Parti'nin Trabzon mitinginde bir araya geldi. İlk olarak Selçuk Balcı'nın şarkılarını seslendirdiği mitingde, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de kitleye seslendi. İşleyen, "Elindeki tüm gücü bu ülkeyi soymak için harcıyorlar. Bu düzen sefalet düzenidir, bu düzeni hep beraber değiştireceğiz. Emperyalist tekellerin elinde ne varsa, Karadeniz’in her tarafında altın arayan şirketlerin elinde bize ait ne varsa, geri alacağız" dedi.

SOL Parti'den Trabzon mitingi: Devrimci demokratik cumhuriyet için birleşelim

“Devrimci demokratik cumhuriyet için birleşelim” çağrısı yapan SOL Parti, Trabzon'da bir miting düzenledi.

Karadeniz halkını deresine, ağacına, toprağına ve emeğine sahip çıkmaya çağıran SOL Partililer, Ortahisar Meydanı’da gerçekleştirilecek miting için saat 13.00'te toplanmaya başladı. Mitinge yoğun bir ilginin olduğu görüldü. Alanda 2 bin 500 kişi toplandı.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’in konuşma yapacağı mitingde, ilk olarak sanatçı Selçuk Balcı sahne aldı. Alandaki kalabalık, büyük bir coşkuyla Balcı'nın şarkılarına eşlik etti.

Balcı'nın ardından sahneye Önder İşleyen çıktı. İşleyen konuşmasına, bugün doğum yıldönümü olan sanatçı Kazım Koyuncu’yu ve Artvin'de 2011 yılında HES'lere karşı mücadele ederken polis saldırısında öldürülen Metin Lokumcu’yu anarak başladı ve şunları söyledi:

“BU MEMLEKET BÖYLE KARANLIKTA KALMAYACAK

“Elindeki tüm gücü bu ülkeyi soymak için harcıyorlar. Bu düzen sefalet düzenidir, bu düzeni hep beraber değiştireceğiz.

Bu memleket hepimizin. Biz bu memleketin insanlarının dost-düşman diye ayrılmasına, din farkıyla ayrılmasına karşı mücadele ediyoruz. Bu memleketi güneşe, aydınlığa çıkaracağız.

İnsanlar aç, insanlar yoksul, mutsuz, umutsuz. Bu memleket, halk bunu hak etmiyor, bunu değiştireceğiz. İnanın bu memleket böyle kalmayacak, karanlıkta kalmayacak. Bu sefalete mahkum kalmayacak.

Bunu omuz omuza verip, dayanışmayla başaracağız. Bu sokakların, köylerin çığlığını buraya taşıyoruz. Zammınıza, yalanınıza, zulmünüze yeter. Değiştireceğiz.”

sol-parti-den-trabzon-mitingi-devrimci-demokratik-cumhuriyet-icin-birleselim-941329-1.

“ÜLKENİN KAYNAĞI VAR”

“Bu ülkenin kaynağı yok değil. Biz sabah sokağa çıkıp akşam eve gelene kadar 20 ayrı vergi ödüyoruz. Bu ülkenin kaynakları halkın cebinden çıkıyor.

Peki vergi ödemeyenler, Cengizler, Limaklar, bunların borçları silinmedi mi? Halkın cebinden aldıklarını onların cebine koydular.

Fındık üreticileri bir kuruş kazanmış mı? Ferrero, bu İtalyan şirket fındık üreticisinin cebinden alıp kâr ediyor.

Yerliyiz, milliyiz dedikleri bu! Bu memleket bu şekilde işgal altında. Karadeniz işgal altında.

O yüzden emeğiyle geçinen bu ülkenin onurlu insanları aç, bunu değiştireceğiz!

Adaleti, eşitliği, özgürlüğü bu memlekete beraber getireceğiz.”

“ÜLKEYİ HARAMİ REJİMİNDEN KURTARACAĞIZ”

“Bu memlekete sahip çıkan, bu memleketi gözünden sakınan hepimizin tek bir sorumluluğu var, bu ülkeyi bu harami rejiminden kurtarmak!

Omuz omuza verip kurtaracağız. Bu sefer olacak, biz kazanacağız. Bu rejim kaybedecek.

Bu sefer olacak arkadaşlar. Nasıl olacak biliyor musunuz, izleyerek, bekleyerek değil, mücadele ederek olacak! O yüzden bu ülkenin deresini, tepesini seven, çayına, fındığına, çocuğunun geleceğine sahip çıkan herkese sesleniyoruz. Bu memleket hepimizin!"

“MUHALEFETİN PROGRAMIYLA ÜLKE DÜZE ÇIKAMAZ”

“Bu ülke muhalefetin programıyla düze çıkamaz. Bu ülkenin her yerinde devrimciliği yükseltmeden bu ülke güneşe çıkaramaz.

Devletin içinde çete olmaz, paraleli, cemaati hepsini temizleyeceğiz. Bu ülkenin kaynaklarını bunlara aktaranlardan geri alacağız.

Emperyalist tekellerin elinde ne varsa, Karadeniz’in her tarafında altın arayan şirketlerin elinde bize ait ne varsa, geri alacağız. Amerikan emperyalizminin elinde ne varsa, defedeceğiz. Amerikan emperyalizmini, NATO’yu bu topraklardan biz kovacağız. Kanımız, canımız pahasına bu ülkenin gerçek bağımsızlığını biz kazanacağız. Demokrasi için mücadele edeceğiz."

“PARLAMENTER REJİM YETMEZ, KENAN EVREN’İN BARAJINI KALDIRIN”

“Sadece parlamenter sisteme geçiyoruz demek yetmez. Kenan Evren’in barajını kaldırın, siyasi partiler yasasını kaldırın.

Herkesin kendini temsil edebileceği demokrasi için, işçilerin örgütlenmesi için mücadele edeceğiz. Eğitimden sağlıktan para alınmaz. Bu yüzden kamucu, demokratik, devrimci bir cumhuriyeti kuracağız.

Hepinize tekrar teşekkür ediyoruz. Ama bir sorumluluğumuz var, umudumuz var. Daha güneşli günler göreceğiz. Bu memleketi güneşe çıkaracağız. Daha yolun başındayız. 13 Kasım’da Bornova meydanına, 21 Kasım’da Kartal meydanına selam gönderiyoruz. Selam olsun! Yürüyüşümüzü birlikte yürüyerek büyüteceğiz. SOL’da kardeşlik var. SOL’da yürek var!”

SOL GENÇ ÜYESİ GÜMÜŞKAYA: ŞİMDİ SOL ZAMANI

İşleyen’nin konuşmasının ardından, SOL Genç üyesi İsmet Gümüşkaya da bir konuşma yaptı. Gümüşkaya şunları dile getirdi:

“Biz gençler olarak 20 yıldır tek adam rejiminin bize yaşattıklarından bıktık. Gelecek kaygılarımızdan, aldığımız niteliksiz eğitimden, bir gecede çıkardıkları KHK’lardan, rektör atamalarından bıktık. Bize KYK borçlarını, açlı��ı, evsizliği layık görenlerin, birilerini kayırmak, hakkımızı yemek için açtıkları vakıflardan, atamalarından bıktık. Artık yeter!

Üniversitelerde kayyum atamalarıyla bileşenleri yok saydılar. Gençliği, devlet yurtlarının yetersizliğinden dolayı geçici yurtlara mahkum ettiler. Bizler geleceğimiz, işimiz olmayan bir ülkede yaşamak istemiyoruz.

Çözüm bizde, gençlikte. Birlikte mücadele etmekte. Birlikte güçlüyüz. Bu gücümüzle bu karanlığı yeneceğiz.

Bizler Devrimci Gençler olarak Mahirlerin, Denizlerin mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. AKP-MHP faşizmine boyun eğmeyeceğiz!

Şimdi SOL Zamanı! Yaşasın direngen ve onurlu mücadelemiz!”

sol-parti-den-trabzon-mitingi-devrimci-demokratik-cumhuriyet-icin-birleselim-941343-1.

HAFTALARDIR BÖLGEDE ÇALIŞMA YAPILIYORDU

Miting için günlerdir Trabzon, Artvin, Rize, Samsun, Giresun ve Ordu’da çalışma yürüten SOL Partililer, çarşı ve pazarları gezerek sokaklarda basın açıklamaları düzenledi. Ülkenin ve bölge halkının sorunlarına değinen partililer mitinge çağrı bildirileri dağıttı.

Çalışmalarda ülkenin içinde bulunduğu krizlerden çıkmasının tek yolunun sol ile mümkün olduğu vurgulanırken birlikte mücadele çağrısı yapıldı.


sol-parti-den-trabzon-mitingi-devrimci-demokratik-cumhuriyet-icin-birleselim-941305-1.

sol-parti-den-trabzon-mitingi-devrimci-demokratik-cumhuriyet-icin-birleselim-941298-1.

sol-parti-nin-trabzon-mitingi-bugun-devrimci-demokratik-cumhuriyet-icin-birleselim-941287-1.

sol-parti-den-trabzon-mitingi-devrimci-demokratik-cumhuriyet-icin-birleselim-941304-1.

sol-parti-den-trabzon-mitingi-devrimci-demokratik-cumhuriyet-icin-birleselim-941294-1.