SOL Parti, 8 Ekim tarihinde Uşak’ta yapacağı Üretici Mitingi için Ege Bölgesi’ndeki üreticilerle buluşarak katılım çağrısı yaptı.

SOL Parti'den Üretici Mitingi'ne çağrı: Bu miting hepimizin sesi olsun

Berke YENİ

SOL Parti, Uşak’ta 8 Ekim tarihinde yapılacak olan Üretici Mitingi öncesi çalışmalarına devam ediyor. SOL Parti İzmir İl Örgütü son olarak Seferihisar’ın Ulamış Mahallesi’ne giderek çiftçilerle bir araya geldi. Üreticiler süreçte yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Ulamış Mahallesi’nde mandalina ve zeytin üreticiliği yapan Çağlar Karaca, girdi maliyetlerinin artışına dikkat çekti. Karaca, “Çiftçiler son yıllarda perişan. Artık üretemeyecek duruma geldik. Mazot, gübre, ilaç, işçilik maliyetleri çok yüksek. Bölgede borcu olmayan çiftçi yok. Böyle olunca üretici artık üretimden kaçıyor. Çünkü zararına üretim olmaz. Oysa pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bizler üretimden kaçmak değil üretimi artırmak istiyoruz. Devletin çiftçiye destek olması lazım. Yoksa bizi daha kötü günler bekliyor” diye konuştu.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve süt üreticiliği yapan Mehmet Sümer de hayvancılığın artık zarar ederek yapıldığını dile getirdi. Sümer, “Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 7,50 TL geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi, çiğ fiyatında değişime gitmedi. Süt fiyatlarının bugünkü koşullarda 10 TL olması gerekirken 7,5 TL’de bırakılması bir politikadır. Düşük süt fiyatı ile yerli üretim bitirilmek isteniyor. Enflasyonla birlikte hükümet süt üreticilerinin kaderiyle oynuyor. Üretici artık bitti. Bir torba yeme bakıyorum fiyatı görünce keçilerimi satmak daha mantıklı oluyor” dedi.

Öte yandan SOL Parti Uşak İl Örgütü de kentin ilçelerindeki köyleri, pazar yerlerini ve esnafı ziyaret ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren SOL Parti PM Üyesi Mahmut Uludağ, “Miting programımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Pazar yerlerinde, köylerde üreticileri ve çiftçileri ziyaret ediyoruz.

Gelen tepkiler çok olumlu, köy kahvelerinde, köy meydanlarında SOL Parti’nin tarım politikalarını anlatıyoruz, taleplerimizi önerilerimizi köylülere sunup geri dönüşler alıyoruz. Kadın üreticiler tepkilerini daha fazla dile getiriyorlar, taleplerini dinliyoruz. Bu miting hepimizin sesi olsun, Ege Bölgesi üreticilerini sorunlarını, taleplerini söylemek üzere 8 Ekim’de Uşak’ta gerçekleşecek olan üretici mitingine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÜZÜM, TÜTÜN BUĞDAY BİZİM CANIMIZ’

SOL Parti, temmuz ayında Ordu’nun Fatsa ilçesinde gerçekleştirdiği ‘Fındıkta Sömürüye Son’ mitinginin ardından 8 Ekim’de Uşak’ta Üretici Mitingi gerçekleştirecek. “Üzüm, Tütün, Buğday Bizim Canımız” denilerek çağrısı yapılan miting, 8 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Uşak Valilik Meydanı’nda düzenlenecek. Mitingde sanatçılar Tolga Çandar ve Gülseren Kılıç sahne alacak.