SOL Parti Didim: Sömürü ve baskı düzenini değiştirelim

BİRGÜN EGE

SOL Parti Didim İlçe Örgütü, yurttaşları "haraminin saltanatını, yobazın karanlığını toptan değiştirmek için" birleşmeye çağırdı.

"Açlığın, sefaletin ve karanlığın son bulması için; özgür, demokratik, laik, çağdaş bir ülke için 'Değiştirelim' kampanyası" başlattıklarını ifade eden SOL Parti Didim İlçe Örgütü, bugün Didim Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan Didim İlçe Başkanı Gülçin Akın, “Görülüyor ki iktidar halkın sorunlarını çözemiyor. Aksine iktidardakiler her gün derinleşen krizin kaynağı durumundalar. Zorbalıkla, baskıyla, halkı sindirerek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Yönetemiyorlar, çözülüyorlar, tel tel dökülüyorlar. Ekonomideki çöküş, Albayrak’ın gizemli istifası… Tek adamdan mucize bekleyerek, kabine değişikliği yaparak bu sorunu çözemezler. Çünkü asıl sorun bu rejimin kendisinde, asıl sorun bu ucube tek adam rejiminde, asıl sorun bu sömürü düzeninin kanlı çarklarında… Çözüm, toptan değiştirmektir” dedi.

TEK ADAM REJİMİNİ YENECEĞİZ

Gülçin Akın, “Demokrasi sadece seçim değildir, demokrasi parlamentonun işlevlenmesiyle sınırlı bir şey değildir. Yıllardır bu ülkeyi, halk adına yönettiler. Bugün geldiğimiz noktada halk, yoksulluk, çaresizlik ve kaygı içindedir. SOL Parti, halkın kendi kendini yöneteceği bir demokrasinin nüvelerini bugünden yaratarak bir halk demokrasisini kurmak için mücadele edecek. Bu mücadeleye katılın, söz de karar da iktidar da halkın olsun” diye konuştu.