SOL Parti Dikili İlçe Örgütü, Dikili Belediyesi'nin kum ocağı projesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Deliktaş halkının haklı isteğine uyarak doğanın dokusunun bozulmasına, zarar görmesine izin vermeyeceğimiz bilinmelidir" denildi.

SOL Parti: Dikili Deliktaş’ın doğasının bozulmasına izin vermeyeceğiz

BİRGÜN EGE

Dikili Belediyesi’nin, Deliktaş Mahallesi'ndeki zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı toplam 598 hektarlık alanda yapmayı planladığı kum ocağı projesi, bölge halkının tepkisine neden oldu. SOL Parti Dikili İlçe Örgütü de yazılı bir açıklama yaparak projeye tepki gösterdi.

SOL Parti’nin sürecin ilk günden beri takipçisi olduğu ifade edilen açıklamada, “Proje dosyasını, ariyet ocağını inceleyerek ve Deliktaş Mahallesinde yaşayanlarla konu üzerinde sohbet ederek proje doğrultusunda şantiye kurulması ve çalışmanın süreklilik taşıyacağından hareketle işletime açılması durumunda; doğanın doğal dokusunun bozulacağı, orman ağaç çeşitliliğinin zarar göreceği, toz ve gürültü kirliliği oluşturarak tarıma zarar vereceği, sadece ilçemizin ihtiyacı kadarından daha fazla üretim yapılarak ticari ilişkilerinin gelişebileceği tespitlerini yaparak Dikili Belediyesi’nin ariyet ocağını açmak ve işletmekten vazgeçmesinin doğru olacağını ve aksi durumda demokratik kuruluşlarla birlikte çeşitli etkinliklerle direnç göstereceğimizi sözlü olarak ifade ettik” denildi.

"SİYASİ RANT KAVGASINA DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Biz bu girişimleri yaparken maalesef bir kısım kurum ve kişiler tarafından 2006 yılından itibaren belediye geçmiş başkanları tarafından kaçak olarak işletilen ariyet ocağı projesi ilçemizde ‘siyasi rant’ sağlama kavgasına dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bu doğrultuda sosyal medyada şimdiki Belediye Başkanının montaj videoları yayınlanmakta ve bir araya gelmeyecek kişi, kurum temsilcileri ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışıyla bir araya gelerek mahalle halkının haklı talep ve mücadelesine gölge düşürmektedirler.

Dikili Belediye Başkanlığı ise, ariyet ocağı projesini oluşturmadan, öncelikle Deliktaş halkıyla, parti, dernek, platformlarla konuyu bütün boyutlarıyla tartışarak çıkan sonuca bağlı olarak adım atmalıyken maalesef sorun paylaşılmadan, konuşulmadan, tartışılmadan dayatmacı ve ‘ben sizin adınıza düşünür ve karar veririm’ anlayışını dayatmaktadır. Sol Parti Dikili Örgütü olarak; çıkara dayalı ve dayatmacı siyaset anlayışında hiçbir zaman olmadık-olmayacağız. Anlayışımız; ‘Ben ne yaptıysam halkımla birlikte halkım için yaptım’ diyen Fatsa geçmiş Belediye Başkanı Terzi Fikri Sönmez’in anlayışıdır.

Bu anlayışımızdan hareketle Dikili Belediye Başkanlığının 16 Ekim 2020 tarihinde kamuoyuna, ‘Sonuç itibari ile bundan sonra orada tek bir ağaca dokunulmadan ve doğal dokuya mevcut hali dışında zarar verilmeden, gerek olması halinde yalnızca hemşerilerimizin ihtiyacı doğrultusunda kontrollü bir biçimde malzeme alımı yapılacaktır. Bahse konu alanda kesinlikle herhangi bir işletme, şantiye kurulması söz konusu değildir ve olmayacaktır’ açıklamasını ‘iyi niyet beyanı’ olarak değerlendiriyoruz. Tüm bu gelişmelere bağlı olarak sürecin takipçisi olacağımız, Deliktaş halkının haklı isteğine uyarak doğanın dokusunun bozulmasına, zarar görmesine izin vermeyeceğimiz bilinmelidir.”