SOL Parti, Karşıyaka'da "Doğalgaz el yakıyor, paralarımız Ensar'a gidiyor" diyerek sokağa çıktı

SOL Parti: Doğalgaz el yakıyor, paralarımız Ensar'a gidiyor

BERKAY SAĞOL

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar aktardığının ortaya çıktı. Kızılay'a ve doğalgaz zamlarına tepkiler gelirken, halk 21 yıldır ödedikleri deprem vergilerinin nerede olduğunu sormaya devam ediyor.

SOL Parti, İzmir'de "Bu rezil düzenin her yanından pislik akıyor, doğalgaz el yakıyor, paralarımız Ensar'a gidiyor" diyerek sokağa çıktı. Karşıyaka Çarşı'da yapılan eylemde basın açıklamasını SOL Parti İzmir adına Ozan Can Özgür okudu.

BU REZİL DÜZENDE FATURAYI HALK ÖDÜYOR

Başkentgaz, Kızılay ve Ensar üçgeninde yolsuzluk, komisyonculuk, vergi kaçaklığı, soygunculuk dahil her şeyin olduğunu belirten Özgür, "Doğalgaza yapılan zam üstüne zamlarla faturalar cep yakıyor. Anlaşılıyor ki, kabaran faturalarımızın nedenlerinden birisi de (gizli) Ensar vergisi. İktidardan ihale alan şirketler halkı soyarak; ihale bedeli olarak paralel vakıflara para aktarıyor ve bunu da Kızılay gibi bir yardım kuruluşunu paravan olarak kullanıp vergiden de kaçarak yapıyorlar" diye konuştu.

Bu rezil düzene ve kirli siyasete razı olmadıklarını vurgulayan Özgür, "İktidar kirli ve karanlık ilişkiler ağında yüzüyor, bu ortaya çıkan ise buzdağının görünen yüzünden başkası değil. Yolsuzluk, vergi kaçakçılığı, komisyonculuk. Başkentgaz’dan Kızılay’a oradan Ensar’a uzanan çemberin her yerinden pislik akıyor. Her yanından pislik akan bu rezil düzene mahkum da razı da değiliz. Birlikte temizleyebiliriz, temizleyeceğiz" şeklinde konuştu.

sol-parti-dogalgaz-el-yakiyor-paralarimiz-ensar-a-gidiyor-682796-1.

sol-parti-dogalgaz-el-yakiyor-paralarimiz-ensar-a-gidiyor-682797-1.

sol-parti-dogalgaz-el-yakiyor-paralarimiz-ensar-a-gidiyor-682798-1.