MAPEG, 49 ilde 148 alanı madenciliğe kurban edecek. SOL Parti Ekoloji Çalışma Grubu bir açıklama yayımlayarak, “Parsel parsel şirketlere ihale edilen ortak varlıklarımız için mücadeleye” çağrısı yaptı.

SOL Parti Ekoloji Çalışma Grubu: Toprağa ve yaşama sahip çıkmak için mücadeleye!

HABER MERKEZİ

Edirne’den Van’a, İzmir’den Diyarbakır’a tam 49 ilde 148 saha maden şirketlerine ihaleyle peşkeş çekiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), 148 maden sahasını aramalara açmak üzere ihale yapacak.

SOL Parti Ekoloji Çalışma Grubu, ‘parsel parsel şirketlere ihale edilen ortak varlıklarımız için mücadeleye’ başlıklı bir açıklama yayımladı.

Ülkenin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının şirketlere pazarlandığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İklim krizinin derinleştiği, gıda kriziyle halkın gıdaya erişemediği, üreticilerin tarım arazilerine kamulaştırma ile şirketler adına el konulduğu, suların kuruduğu bugün gözünü kar hırsı kaplamış siyasal İslamcı AKP açtığı bu ihalelerle ülkeyi, doğayı, canlıları, geleceğimizi pazarlıyor. Talan ve topraklara el koyma operasyonu olan bu ihalelerin açıldığı her ilde tüm halkımızı topraklara, canlılara, yaşama sahip çıkmak için mücadeleye davet ediyoruz. SOL Parti olarak ihale edilen illerde süreci takip ederek, bu talana halkımızla birlikte barikat olmak için seferber olacağız. Artık yeter bu topraklar, bu yaşam, bu ülke bizim.”

sol-parti-ekoloji-calisma-grubu-topraga-ve-yasama-sahip-cikmak-icin-mucadeleye-1019652-1.