SOL Parti yarın Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen’in katılımıyla Trabzon’da bir miting düzenliyor. Yapılan çağrıda, “Emekçi halkın laik, bağımsız, devrimci demokratik cumhuriyetini kurmak için SOL’da birleşelim” denildi

SOL Parti, emekçi halkı mitinge davet ediyor: Dereye, toprağa sahip çıkacağız

SOL Parti, yarın saat 13.00’te Trabzon Ortahisar Meydan’da Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’in katılımıyla “Devrimci Demokratik Cumhuriyet İçin Birleşelim” mitingi gerçekleştirecek.

Mitinge çağrı kapsamında yaklaşık on gündür Trabzon, Artvin, Rize, Samsun, Giresun ve Ordu’da emekçi mahallelerinde, çarşılarda, pazarlarda, sokaklarda basın açıklamaları düzenleniyor, bildiriler dağıtılıyor. İşçinin, köylünün, kadınların ve gençlerin sorunlarının ancak SOL değerler ve örgütlenmeyle aşılabileceğine inanan SOL Parti, emekçi halkı mitinge davet ediyor.

GELECEĞİMİZ İÇİN!

SOL Parti Trabzon İl Örgütü, 27 Ekim’den bu yana Trabzon’un birçok ilçesinde, semtinde, Pazar yerlerinde bildiri dağıtarak emekçi halkı 7 Kasım mitingine ve bağımsızlığı, demokrasiyi, laikliği birlikte örmeye çağırdı. “İşimiz, aşımız, geleceğimiz için 7 Kasım SOL Parti Mitingine” diyerek çağrıda bulunan Trabzon İl Örgütü, kent meydanlarında da basın açıklaması düzenledi. Ayrıca şehrin onlarca noktasında pankart çalışmalarını sürdürdü.

Diğer yandan SOL Parti Artvin İl Örgütü ve Ardanuç, Hopa, Şavşat, Borçka İlçe Örgütleri de Artvin’in mahallerini karış karış gezerek işçileri, köylüleri, emekçileri mitinge davet etti. Şavşat’ın dağlarından, köylerinden seslenen SOL Parti, doğa sömürüsüne karşı mücadelelerinin devam edeceğini ifade ederken; “çayda sömürüye ve derelerimizin, kıyılarımızın yağmalanmasına son” diyen bütün emekçilerimizi, mitingde hep beraber “SON” demeye, birlikte mücadele etmeye çağırdı.

SOL Parti Rize İl Örgütü “Sevgili Rizeliler; doğanın talanına, çevre katliamlarına karşı sesimizi duyurmak için; çayda kotaya karşı şikâyeti olan çay üreticileri için; hayat pahalılığı ve zamlara HAYIR demek için” diyerek Rize halkını, üreticileri, Rize’nin fedakâr emekçi kadınlarını 7 Kasım Trabzon mitingine birlikte “HAYIR” demeye davet etti. Üretenlerin yönettiği bir ülke kurana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Rize İl Örgütü ve Pazar ve Fındıklı ilçe örgütü, şehrin birçok noktasına mitinge çağrı pankartları astı, stantlar açtı, bildiriler dağıttı.

sol-parti-emekci-halki-mitinge-davet-ediyor-dereye-topraga-sahip-cikacagiz-940865-1.
Karadeniz’de birçok kentte yarınki mitinge çağrı için pankartlar asıldı. Artvin/Kemalpaşa

KARADENİZ SOL OLDU

SOL Parti Samsun İl Örgütü ise yeni üyeleriyle buluştuktan sonra miting çalışmaları kapsamında bülten ve bildiri dağıtımı yaparken; Giresun İl Örgütü de Atatürk Meydanı’nda stant açtı, pazar yerlerinde ve caddelerde mitinge çağrı bildirileri dağıttı. SOL Parti Ordu İl Örgütü basın açıklaması düzenleyerek miting çağrısı yaptı ve emekçi halkı düzeni değiştirmek için birleşmeye çağırdı. Basın açıklamasında “İşçiler, ilericiler, devrimciler hep birlikte birleşelim. Haramilerin saltanatına son vermek için, tek kişinin değil halkın yönettiği bir demokrasi için, kaynakların bir avuç sömürücüye değil halka aktarıldığı eşit bir ülke için birleşelim. Devletin içindeki tarikat ve cemaatlerin dağıtıldığı, laik bir gelecek için birleşelim. Herkesin işinin, aşının, geleceğinin güvence altına alındığı emeğin Türkiye’si için; emekçi halkın laik, bağımsız, devrimci demokratik cumhuriyetini kurmak için SOL’da birleşelim” sözlerine yer verildi.

*solsiyaset.org