SOL Partililer, elektrik zamlarının ardından Ankara’da elektrik dağıtım şirketi EnerjiSA önünde eylem gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Eğer arkamızda gördüğünüz şirket bugün kamulaştırılırsa, 100 liralık bir fatura anında 25 liraya düşüyor” denildi.

SOL Parti, EnerjiSA önünde: Eğer bu şirket kamulaştırılırsa 100 liralık fatura 25 liraya düşer

Elektrik faturalarına gelen fahiş zamlar, SOL Parti tarafından Ankara’da elektrik dağıtım şirketi EnerjiSA önünde protesto edildi.

Halka ait olanı geri alacağız, enerji şirketleri derhal kamulaştırılsın” yazılı pankart taşıyan SOL Parti üyeleri, “Zamlar geri alınsın, bu zamla yaşanmaz”, “Zam, zulüm, yoksulluk. İşte AKP” sloganları attı.

SOL Parti Ankara İl Yöneticisi Mert Ünal, Türk Lirası’nı her geçen gün değer kaybettiğini ve ekonomik krizin sonucunun faturalara yansıdığını kaydederek, elektriğe gelen zamların özelleştirmelerin sonucu olduğunu dile getirdi.

ANKA’nın aktardığına göre Ünal, özelleştirme nedeniyle yurttaşların faturalarının büyük bir kısmını özel şirketlere ödediğini “Elektriğe iki, üç kat daha fazla ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Eğer arkamızda gördüğünüz şirket bugün kamulaştırılırsa, 100 liralık bir fatura anında 25 liraya düşüyor. Her ay kullandığımız elektriğin üç katı parasını bu elektrik şirketinin sahibine ödüyoruz” diye açıkladı.

Ünal, bütün özelleştirmelerden vazgeçilerek buraların kamusallaştırılmasını istediklerini vurguladı.

SOL Parti, elektriğe yapılan zamların ardından yükselen fatura tutarlarına karşı Ankara, İstanbul Avrupa yakası ve Toroslar bölgesine dağıtım yapan EnerjiSA’nın önünde eylem yapmayı kararlaştırmıştı.